“Cum sunt conectate sufletele?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum sunt conectate sufletele?

Conform înțelepciunii Cabalei, există o forță superioară numită „Creatorul” care a creat creația, care este dorința de a se bucura.

Plăcerea cu care Creatorul umple dorința de a se bucura se numește „lumină”.

Starea în care Creatorul umple complet dorința este numită „lumea Infinitului”.

Pe măsură ce dorința se dezvoltă, ajunge la un stadiu în care se sparge într-o multitudine de dorințe individuale, care în înțelepciunea Cabalei este numită spargere în „600.000 de suflete”. Deoarece toate aceste dorințe s-au spulberat, fiecare deține doar o porțiune minusculă din lumină și fiecare dintre aceste dorințe este numită „suflet individual”.

Cu toate acestea, astfel de suflete sunt incomplete. Fiecare este doar un punct minuscul din sufletul complet. Mai mult decât atât, ele nu simt nimic din sufletul complet, ci doar un punct minuscul care îl face să tânjească să se întoarcă la rădăcina lui, complet conectat la toate celelalte puncte, ca un singur suflet mare și complet – o stare armonioasă de perfecțiune în care toate părțile sunt complet. conectate împreună ca un singur suflet.

Vremurile noastre actuale sunt pregătite să începem să conectăm aceste puncte între ele. Cu alte cuvinte, astăzi suntem capabili să organizăm un sistem închis între ele, unde putem conecta aceste puncte împreună ca un segment al sufletului complet și să descoperim lumina Creatorului într-o astfel de conexiune.

Cum diferă un punct individual de un segment al sufletului?

Punctul sufletului este numit și „punctul din inimă” în înțelepciunea Cabalei. Este o parte care tânjește să se întoarcă la sufletul complet. Dimpotrivă, un segment al unui suflet este o adunare a acestor puncte ca grup, ceea ce se numește „un grup de zece”, care este partea minimă a sufletului colectiv, care poate funcționa ca un suflet complet.

Sufletul este compus din zece părți, numite „zece Sefirot”. Putem diferenția părți ale sufletului care vor funcționa exact ca întregul, dar la scară redusă. Dacă începem să conectăm aceste părți, atunci scara va crește.

Totuși, în principiu, legile descoperite într-un grup de zece vor fi identice cu legile din sufletul colectiv complet, deși într-o măsură mai mică, deoarece vor fi mai puțin evidente, nu vor fi rotunjite în același mod.

Conectarea părților sufletului împreună este astfel posibilă, organizându-ne în grupuri mici, în care fiecare vin împreună având puncte ale sufletului, adică puncte în inimă și realizând metoda Cabalei care leagă aceste puncte împreună. Apoi descoperim segmente ale sufletului prin conexiunea acestor puncte, iar conexiunea totalității acestor segmente devine sufletul complet, unde descoperim armonie completă, eternitate și perfecțiune.

Bazat pe o lecție de Cabala cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 6 noiembrie 2016. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed