Cum va fi lumea după corectarea finală

715Fiecare individ va înțelege că propriul său beneficiu și beneficiul colectivului sunt unul și același și, prin aceasta, lumea va ajunge la corectarea sa deplină (Baal HaSulam, „Pacea”).

Cuiva i se poate părea că aici vorbim despre comunism sau socialism, dar de fapt înţelepciunea  Cabala explică legea generală a naturii conform căreia toată natura este conectată și legată într-o formă integrală, în care toată lumea depinde de toată lumea.

Înțelepciunea Cabala explică modul în care putem influența natura generală pentru beneficiul fiecărui element al naturii, precum și forța sa generală care este numită Creatorul.

Numiți-le socialism sau comunism nu contează, dar legea generală a naturii integrale operează inițial în tot universul. Există o singură forță care acționează, leagă totul și duce la o unitate completă. Toate părțile naturii sunt conectate unele cu altele și nu avem dreptul să le scoatem din această dependență integrală stabilită inițial în natură.

Prin urmare trebuie să studiem această lege și să știm cum să o punem în aplicare fără a face modificări proprii care ni se par mai convenabile și mai benefice. Sarcina noastră este să studiem legile naturii și să le respectăm. Acest sfat ne este dat de înțelepciunea Cabala, iar cei care urmează acest sfat cu siguranță vor reuși.

După corectarea finală, întreaga umanitate se va uni în așa fel încât fiecare să-și înțeleagă destinul și întreaga realitate să ni se dezvăluie clar de la un capăt la altul; adică Creatorul va fi revelat tuturor. Vom trăi într-o lume clară, transparentă și vom ști cum să existăm corect în cooperare și unitate reciprocă, într-o îmbrățișare unii cu alții și nu numai cu oamenii, ci în general cu toată natura minerală, cu plantele și animalele.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 21/3/23, „Conectând lumea în ultima generație”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: