“Cum va păstra societatea munca umană relevantă într-o eră a automatizării în creștere?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum va păstra societatea munca umană relevantă într-o eră a automatizării în creștere?

Într-o eră a automatizării în creștere și a șomajului în masă, va trebui să ne ajustăm conceptul de muncă. Ne dezvoltăm într-o stare în care va trebui în primul rând să învățăm cum să trăim armonios ca un singur colectiv. Cel mai important factor care ne va ține împreună ca societate va fi atitudinea pozitivă unul față de celălalt, pe care va trebui să o dezvoltăm pe măsura de creșterii impulsurilor de divizare și egoism care ne vor face în mod natural să ne îndepărtăm unul de celălalt.

Astfel, va trebui să învățăm cum să devenim mulțumiți de ceea ce avem nevoie, pentru întreținerea noastră și acest lucru va fi posibil dacă subliniem nevoia de a ne uni pozitiv ca o singură societate umană. Cu alte cuvinte, întrucât nevoia de forță de muncă umană va scădea cu cât automatizăm mai mult forța de muncă, atunci în loc să încercăm să creăm noi locuri de muncă de care nu avem nevoie, ar trebui să înființăm un sistem de educație care să ne îmbunătățească cunoștințele, conștientizarea și sentimentul lumii în care trăim. Acest nou sistem de educație ar trebui să acorde prioritate stabilirii unor conexiuni pozitive în întreaga societate.

Ideile de venit universal de bază care sunt explorate din ce în ce mai mult astăzi ar servi bine un astfel de sistem, cu o singură avertizare: că venitul de bază nu este dat pur si simplu, ci că este dat în schimbul unui anumit nivel de participare la o unitate de consolidare a sistemului educațional.

Venitul de bază dat gratuit ar stagna societatea. Ar demotiva oamenii să muncească, deoarece ar elimina atmosfera de lucru competitivă care îi face pe oameni să prospere pentru a avansa, când îi văd pe ceilalți că progresează.

Cu toate acestea, dacă începem să acordăm prioritate unității ca valoare principală a societății și o facem prin activități educaționale extinse care îmbogățesc conexiunea, atunci printr-un astfel de cadru, ne vom împlini impulsurile competitive într-un mod nou: vom înțelege din ce în ce mai mult nevoia de a ne uni împreună văzând apariția a din ce în ce mai multor exemple unificatoare în cadrul societății. Apoi, pe măsură ce intrăm într-o nouă încercare de a dori ceea ce este mai bun pentru ceilalți oameni și de a relaționa altruist, amabil și cu grijă unul față de celălalt, atunci vom începe să simțim o nouă forță pozitivă apărând în această nouă atitudine pe care o aplicăm și o cultivăm.

Prin urmare, am fi înțelepți să privim era creșterii șomajului și a automatizării ca moment cheie de tranziție în cadrul dezvoltării umane, unul în care va trebui să ne obișnuim să ne conectăm pozitiv unul cu celălalt în societate, așa cum funcționează principiul nostru.

Bazat pe „Provocările secolului 21” din KabTV, pe 24 aprilie 2019. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Sai Kiran Anagani pe Unsplash.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, vizitați următoarea pagină:  Venitul de baza universal: Pro şi Contra

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed