„Cum va schimba definitiv Coronavirusul comportamentul consumatorilor?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: „Cum va modifica definitiv coronavirusul comportamentul consumatorilor?”

Coronavirusul a pus bețe în roțile paradigmei egoiste-competitive pe care am acceptat-o până de curând ca normă.

Se datorează faptului că am ajuns într-un punct al dezvoltării umane, unde trebuie să începem să creștem dincolo de natura noastră umană egoistă, de înclinația de a beneficia personal în detrimentul altora.

Cu alte cuvinte, epoca noastră actuală se caracterizează prin faptul că Natura ne impune să intrăm în echilibru cu forma ei interconectată și interdependentă și, astfel, nu mai este tolerantă la abuzurile noastre.

Ca atare, întreprinderile care implică exploatarea oamenilor și a Naturii vor dispărea treptat. Zilele deschiderii oricărei afaceri pe care le dorim – cu motive de profit în prim plan și considerații sociale și ecologice în fundal, dacă există, s-au terminat.

Astfel, avem o angajare majoră în fața noastră.

Nu necesită mai puțin decât să ne echilibrăm cu Natura, adică, să ne ajustăm atitudinile unul față de celălalt în adaptarea cu relațiile integrale dintre tot ceea ce există în Natură.

Întrucât natura funcționează în conformitate cu legile altruismului și interdependenței, la fel trebuie să îmbunătățim și calitatea relațiilor noastre – de la egoism la altruism, de la divizibil la bine conectat – pentru a experimenta vieți sănătoase, sigure și fericite, echilibrate cu Natura.

Avem momente interesante în fața noastră. Cred că, în cele din urmă, când vom fi eliberați de condițiile pandemiei, vom simți mai clar cum nu există întoarcere la cadrul capitalist pompat cu steroizi în care ne aflam înainte de a intra acest coronavirus în viața noastră.

Ne văd în acea etapă începând să recunoaștem măsura în care ne-am schimbat.

În cazul în care, până de curând, oamenii respectau ideea creșterii marjelor de profit, acordând mai multă atenție cifrelor din conturile bancare ale fiecăruia decât bunăstării celorlalți, cred că tot mai mulți vor disprețui o astfel de tendință.

Vom intra într-o perioadă dificilă și confuză. Vor fi depuse multe eforturi pentru a încerca să reînvie lumea pre-coronavirus încontrate de un dezgust crescut față de acea lume.

Întreprinderile și obiceiurile de consum vor deveni mai concentrate pe esențial, iar oamenii vor ține la valori universale mai normale.

Pe măsură ce ne îndreptăm spre viitor, persoanele care doresc să conducă afaceri vor trebui să se gândească foarte mult la faptul că afacerea lor va trebui să le ofere oamenilor ceva care le trebuie cu adevărat.

Natura în sine nu ne va mai lăsa să ne plimbăm în timpul liber excedentar. Șomajul ridicat va străbate societățile, iar șomerii nu vor putea găsi un loc de muncă în care să se ocupe de bunuri și servicii neesențiale.

Guvernele se vor confrunta cu o problemă majoră în ceea ce privește masele largi de șomeri.

Am propus un model, care recomandă să plătească acestor persoane un indemnizație care să acopere nevoile lor în schimbul angajării într-o nouă formă de educație în care să învețe să trăiască armonios în realitatea interdependentă de azi – genul de educație absentă din sistemul școlar care ne-a ridicat .

Restul populației va fi angajat în muncă necesară și vitală pentru umanitate și nu în munca de dragul profiturilor, bogățiilor și succesului individualist în detrimentul altora.

Sper sincer să ajungem la o astfel de configurație mai devreme decât mai târziu, pentru că, într-un fel sau altul, vom ajunge la ea.

Deși ne percepem pe noi înșine ca fiind separați de Natură, capabili să gândim și să acționăm liber, pur și simplu nu reușim să vedem că suntem părțile Naturii și Natura ne îndrumă să corespundem legilor sale, cu sau fără conștientizarea noastră.

Am ajuns într-un stadiu de dezvoltare în care simțim dezacordul Naturii față de exploatarea excesivă a resurselor sale prin răspunsul ei sub forma coronavirusului. Și văd această pandemie ca fiind prima noastră etapă majoră de purificare.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed