Cunoaşte lumea în care trăieşti

Întrebare: Cum putem ajunge la oamenii de la vârf? La urma urmei, vrem sa dărâmăm peretii cutiei în care ei trăiesc.

Răspuns: Nicidecum. Noi nu luptam cu guvernul, nu distrugem politica şi economia, nu rupem stilul de viaţă obişnuit. Luptam doar pentru educaţia poporului şi nimic mai mult. Sunt în favoarea de a lăsa totul în lume, aşa cum este, adăugând doar principiul „iubeşti-ti aproapele ca pe tine însuţi.”

Nu e treaba mea ce a fost construit până acum. Lasă-i să construiască mai departe. Doar un singur lucru este important pentru mine: Oamenii trebuie să ştie în ce lume trăiesc, pentru ce trăiesc şi cum se pot împlini cu adevărat ei înşişi, astfel încât să atingă scopul fără a cădea în înşelarea de sine şi în delectarea cu tot felul de jocuri care le ofera numai o implinire trecătoare, necorespunzătoare şi sfârşesc prin moarte.

Nu anulez nimic, nu ma opun programelor guvernamentale, bancilor, primariilor, şi altora asemenea. Nu-mi pasa de asta. Fă ceea ce vrei: Dacă doreşti să furi, fură, fă alte lucruri stupide. Nu este important, eu nu mă uit la la asta deloc. Tot ce vreau este să adaug educaţia.

Scopul educaţiei este de a oferi cunoştinţe despre lumea în care trăim, cum funcţionează, ce o mişcă, care este scopul său, ce s-ar întâmpla dacă am merge împreună cu acest program şi ce s-ar întâmpla dacă ne vom abate de la el sau am merge în direcţia opusă. Cât de multă suferinţă ne va aduce acest lucru? Ce fel de suferinţă? Daca merita sau nu? Vreau ca oamenii să ştie, pentru a vedea cu ce se confruntă, pentru a putea citi harta si nimic mai mult.

Toate celelalte aspecte sunt pe un alt plan, iar eu nu ma suprapun cu el deloc: Biroul meu este la etajul superior. Vorbim numai despre ceea ce ne este oricum destinat. Diminuăm resursele naturale şi poluăm Pământul. Astfel, trebuie sa trecem de la o societate de consum catre o societate echilibrată, cu alte cuvinte, sa ne oprim sa acţionăm prosteste.

Oamenii au nevoie de lucrurile simple zilnice: locuinţe, muncă, hrană, îmbrăcăminte, şi altele asemenea. Acestw lucruri ar trebui să fie furnizate tuturor, iar orice altceva trebuie să înceteze. Trebuie sa oprim producţia de bunuri inutile, sa oprim măsurarea succesului cuiva din ceea ce produce. Aceste bunuri golesc planeta şi poluează mediul înconjurător.

Astfel, vei lucra o jumătate de zi pentru ati asigura necesităţile şi restul zilei vei studia, trecând examene din cand in cand. Vei fi plătit pentru acest lucru şi numai pentru acest lucru.

Oamenii nu cunosc lumea în care trăiesc. Ei termina şcoala, nepotrivindu-se cu realitatea in care există. Trăiesc în iluziile lor, în izolare fata de lume, surprinsi de necazurile pe care le atrag ei insisi. Aceste necazuri vin pentru că, precum copiii, acţionăm pentru a ne face rău.

Şi astfel, vreau doar un singur lucru pentru tine: sa adaugi educaţie şi, cel mai important, crestere, pregatire, esenţa in care consta corectarea relaţiei dintre oameni. Apoi, vei fi în sincronizare, în echilibru cu lumea ; vei deveni un tot unitar, care este un imperativ al timpului. Toate elementele trebuie să fie conectate in mod corect cu mecanismul principal, cu reţele naturale de interconectare, iar tu nici macar nu conştientizezi cest lucru.

Despre asta vorbesc. Adevărat, această educaţie va schimba o persoană, dar se va intampla treptat, ca de la sine. Eu nu lupt cu natura lucrurilor; iti explic doar lumea, iti arăt unde traiesti, iar ca o consecinţă tu te schimbi. Vezi faptele în faţa ta si ce poti face? Noi nu putem face nimic: Văzând legi imuabile, le vom lua în considerare.

Nimic nu poate fi schimbat dintr-o data. Oamenii acţionează în funcţie de natura lor. Poate fi corectata? Distrugerea este inerentă naturii umane, iar până când nu vei da oamenilor o educaţie corectă, până când nu văd ei înşişi că prin aceasta riscă să îşi piardă viaţa, nu se vor opri. Şi trebuie să vada asta în modul cel mai clar, ca si cand moartea ar sta la usa. Aceasta este educaţia, cresterea de care avem nevoie.

În caz contrar, nu vom supravieţui pe Pământ. Acest lucru este confirmat de cercetare. Nu sunt alte mijloace, cu excepţia educaţiei. Noi nu trebuie să moralizam şi sa spunem oamenilor dacă sunt buni sau rai. Ei sunt in modul in care natura i-a creat. Nu pot fura mai putin, minti mai putin ; sunt incapabili de asta. Se spune: „Du-te la Creatorul Care m-a făcut .” Creatorul iti spune de la bun început: „Am creat înclinaţia rea.” Nu ai de gând să plângi Lui despre faptele Lui, nu?
Ai doar un singur medicament: „Tora ca si condiment”, cu alte cuvinte, educaţia în acord cu metoda Cabalei.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 5/27/2011, „Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: