Cunoaște pe Dumnezeul părinților tăi și servește-L

Tora, Leviticul, Kedoshim, 19:4: ”Nu vă închinați idolilor și nu vă fabricați dumnezei din metal: Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru”. Un idol este ceva pe care-l obținem a priori, fără nici o dovadă, și care trebuie să fie luat cu credință fără a căuta să îl înțelegem. Asta nu se efectuează la nivelul ființei umane.

O persoană trebuie să atingă nivelurile de dăruire și iubire reciprocă între noi, să le reveleze, să le studieze și să muncească cu ele. Ea trebuie să audă în întregime, să înțeleagă și să resimtă sistemul cu inima și mintea. Doar atunci va putea să spună să nu se închine la idoli, nici să accepte ceva la voia întâmplării.

În ciuda faptului că este o viață foarte dificilă, Creatorul pune în fața noastră astfel de probleme pentru ca să atingem nivelul Adam (om) și să nu rămânem la nivelul animal.

Deci, nu putem să ne permitem să luăm ceva de la sine. Creatorul vrea ca noi să-L studiem: ”Cunoaște Dumnezeul părinților voștri și servește-L”. Adică, cel mai mare punct al ascensiunii noastre, este perceperea și atingerea Creatorului.

Comentariu: Uneori, dorim să ne deconectăm de tot pentru ca să putem amâna.

Răspuns: Este modul în care funcționează egoismul nostru în interiorul nostru. Pe de o parte, ego-ul ne însoțește mereu în timpul dezvoltării corecte. Pe de altă parte, există o nevoie pentru o realizare, o dezvoltare și o absorbție spirituală distinctă, astfel nu se potolește setea sau nu se simte pe sine.

Dăruirea este sursa de apă curată care potolește setea.

Din kab.tv, ”Secretele Cărții Eterne”, 26.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: