Cunoștințele în detrimentul nostru

961.2Comentariu: Am auzit despre un atentat terorist grav în Sri Lanka în care au fost uciși 253 de persoane. S-a dovedit că acest atac a șocat întreaga populație, mai ales că a fost efectuat de teroriști inteligenți, așa cum le-au spus mass-media, oameni care erau foarte educați și care provin din familii bogate, nu din părțile socio-economice inferioare ale societății.

Același lucru s-a întâmplat într-un atac terorist asupra unei sinagogi de lângă San Diego, unde un tânăr de 19 ani a continuat să tragă până i s-a blocat arma și, dacă nu s-ar fi petrecut acest incident, ar fi putut ucide pe toți cei din sinagogă. A fost student la facultatea de medicină și a studiat și muzică. Vedem că și învățământul superior are un impact redus în acest sens.

Răspunsul meu: Educația nu garantează nimic, deoarece educația nu este educație. Oamenii educați construiesc bombe nucleare. Oamenii educați construiesc arme. De fapt, oamenii care fac acest lucru sunt educați.

Întrebare: Exact. De ce nu vorbim despre ei?

Răspuns: Uneori vorbim despre diferite triburi care luptă unul împotriva celuilalt, dar în cele din urmă nu se distrug reciproc, deoarece dacă ar fi făcut- o nu am mai fi în stare în care ne aflăm astăzi ca descendenți ai acestor triburi.

Trebuie să înțelegem că evoluția noastră se bazează pe dezvoltarea egoistă. Deci, cu cât suntem mai mari egoiști, cu atât îmbunătățim tot felul de arme pentru a ne distruge reciproc într-un mai crud. De exemplu, nu v-ați putea imagina Holocaustul în Evul Mediu.

Întrebare: Aceasta înseamnă că cu cât suntem mai educați, cu atât îi tratăm cu mai multă cruzime pe alții?

Răspuns: Desigur.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 14.05.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: