“Curtea de Justiţie a UE precizează pentru evrei: plecaţi din Europa!” (Times Of Israel)

Michael Laitman, în The Times of Israel: “Curtea de Justiţie a UE precizează pentru evrei: plecaţi din Europa!

Săptămâna trecută, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat interzicerea sacrificării kosher și hallal în Belgia, a raportat The Jerusalem Post. În timp ce Brooke Goldstein, care a ajutat la provocarea legală, a numit-o „o hotărâre rușinoasă” și a avertizat că „libertatea religioasă a milioane de europeni a fost pusă în pericol”, Ministerul Israelului de Externe pare să fi „citit pe buzele” Curţii UE mai clar, afirmând că decizia „semnalează comunităților evreiești că nu sunt dorite în Europa”.

Aceasta nu ar fi prima dată când țările europene folosesc interdicțiile de sacrificare kosher ca mijloc de a descuraja evreii de la imigrația lor sau ca o modalitate de a-i îndepărta. Potrivit The Jerusalem Post, președintele Conferinței rabinilor europeni, rabinul Pinchas Goldschmidt, a declarat că interdicțiile asupra sacrificării religioase au fost o încercare de a controla populația unei țări și pot fi văzute până în anii 1800, când Elveția a încercat să oprească evreii care fug de pogromuri şi care intră în țara lor, și pot fi, de asemenea, urmărite până în Germania nazistă. Potrivit Goldschmidt, „Europa trebuie să reflecteze asupra tipului de continent care își dorește să fie”.

În opinia mea, Europa a reflectat deja la această întrebare și a decis că vrea să fie liberă de evrei. Mai multe țări, precum Danemarca, Islanda și Finlanda, se gândesc deja la interzicerea circumciziei, iar recenta hotărâre a Curții de Justiție a UE cu privire la produsele alimentare kosher încurajează cu siguranță alte țări să urmeze paşii Belgiei.

Antisemitismul în Europa este adânc înrădăcinat. Evreii au fost bătuți, alungați și arși pe tot continentul atât timp cât au locuit acolo. Faptul că tehnologia a făcut viața mai ușoară nu a schimbat inima oamenilor. Dacă avem nevoie de dovezi, trebuie doar să ne uităm la evenimentele din anii 1940, când cea mai civilizată țară din Europa și, eventual, din lume și a doua cea mai avansată din punct de vedere tehnologic (după Statele Unite), au decis să elimine evreii.

Dacă ceva mă surprinde în legătură cu această decizie, este reacția liderilor evrei. Dacă sunt cu adevărat surprinși de această decizie, este foarte descurajant.

După părerea mea, în termen de un an sau doi, multe alte țări se vor alătura deciziei Belgiei și vor lua măsuri pentru a descuraja evreii să nu locuiască în ele. Se va întâmpla în toată Europa. Un alt scenariu posibil, care este chiar mai radical decât interdicțiile din anumite țări, este acela că instanța UE va decide interzicerea legilor evreiești în toată Europa.

Există o glumă antisemită rusă conform căreia fiecare evreu care părăsește Moscova primește o medalie „Eliberatorul Moscovei”. Cred că și europenii vor fi fericiți să acorde medalii evreilor pentru că s-au mutat din orașele și țările lor. Nu este deosebit faţă de ceea ce a făcut Hitler când a trimis 900 de evrei din Germania pe transatlanticul luxos SS St. Louis în drum spre Cuba și de acolo către SUA, dar nici Cuba, nici SUA nu i-au vrut, așa că au fost forțați să se întoarcă. în Europa, unde mulți dintre ei au pierit în Holocaust.

Îmi doresc cu adevărat ca noi evreii să fim mai deștepți. Este ca și cum națiunea noastră ar fi înnebunită de satisfacție și un nor opac de nebunie se apropie de noi în vremuri bune și nu ne lasă să vedem cât de periculoase au devenit problemele. Credem că, atât timp cât putem face afaceri în Europa și cât timp avem câțiva prieteni care nu sunt evrei, suntem în siguranță. Nu este cazul și nu mai este sigur. În Europa vremurile bune s-au încheiat, iar în SUA se termină și ele rapid

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed