Dă-te deoparte, fă loc Creatorului

232.07Vrei să existe un loc pentru Creator? Atunci da-te deoparte! Îndepărtează-te puțin, fă-I loc! Acest lucru se numește restricție.

Îndepărtează-ți egoismul, restrânge-l, zdrobește-l și dă loc celuilalt. Trebuie să ne micșorăm în așa măsură încât să încăpem cu toții într-un singur punct central al întregului univers. Și întreaga sferă vastă din jurul nostru, eliberată de egoismul nostru, va deveni locul pe care îl dăm Creatorului. De aceea, Creatorul este numit „un loc”.

În măsura în care ne îndepărtăm de egoismul nostru, care însuși ocupa acest loc, facem loc Creatorului.

Ne restrângem toate ego-urile la un singur punct despre care Creatorul a spus: „Am creat înclinația rea”. De fapt, El nu a creat altceva decât acest punct în care noi existăm. Toate celelalte, cu excepția lui, sunt calitățile Creatorului.

Eliberăm toată această zonă de egoismul nostru, cu excepția celui mai central punct și în tot acest spațiu aderăm la Creator. Noi am fost cei care l-am adus pe Creator acolo și L-am descoperit acolo. Adică Îl încununăm, Îl așezăm ca rege peste noi, să conducă peste toată această zonă și Îi dăm un loc pentru a fi revelat și pentru a ne controla pe toți în întreaga realitate..

Din partea a 2-a din  Lecția zilnică de Cabala 16/02/22, Baal HaSulam „Prefață la înțelepciunea Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: