“Dacă aș avea un miliard de dolari” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Dacă aș avea un miliard de dolari

Acum câteva săptămâni, cineva a cumpărat un bilet Mega Millions de la o benzinărie Speedway din Des Plaines, Illinois. Biletul s-a dovedit a fi cu un singur câștigător, iar proprietarul a câștigat 1,337 milioane USD. Un student m-a întrebat despre asta. El a spus că această persoană probabil are mulți oameni care îi oferă (sau lor) sfaturi financiare de tot felul și a întrebat ce l-aș sfătui pe câștigător. Iată răspunsul meu.

Nu sfătuiesc pe nimeni cu nimic. Ceea ce pot spune, totuși, este ceea ce cred că aș face dacă aș câștiga jackpot-ul.

Dacă l-aș câștiga, cred că aș împărți banii între a investi în copii mici și în bătrâni. Aceste două segmente ale populației au nevoie de sprijin și nu se pot ajuta singure. Restul oamenilor pot protesta sau încerca alte modalități de a-și îmbunătăți situația, dar bătrânii și copiii foarte mici sunt complet neputincioși și nici măcar nu se pot plânge.

Aș folosi banii pentru a construi locuri pentru copii și locuri pentru bătrâni, locuri diferite pentru fiecare segment. În aceste locuri, ei vor desfășura activități care le plac și îi vor ajuta. Pentru copii, m-aș concentra pe programe educaționale distractive, iar pentru vârstnici, m-aș concentra pe a-i lăsa să se distreze împreună.

Copiii trebuie să învețe și să se bucure de învățare. Prin urmare, le-aș oferi cursuri gratuite de artă, fotografie, sport și știință, precum și jocuri care le dezvoltă gândirea și colaborarea. Este important ca aceste cursuri să fie gratuite, așa cum era când eram copil, pentru ca toată lumea să aibă acces la ele.

Cred că eşti mult mai plin de satisfacții să-ți folosești banii pentru a oferi altora, decât să-i cheltui pentru tine. Când dăruiești, darul tău trăiește în alții; nu poate fi sters. Îți dezvoltă sufletul și îl umple de vitalitate.

În schimb, când folosești banii pentru plăceri egoiste, te îngropi. Este literalmente o înmormântare spirituală, o moarte spirituală. De aceea, dacă aș câștiga jackpot-ul, aș folosi banii în acest fel.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: