Dacă ne întoarcem către Creator, putem realiza orice!

La final, trebuie să înțelegem care este dorința noastră de a primi, ce vrea de la noi și cum să ne raportăm la ea: să ne luptăm cu ea sau să o folosim, ca ajutor împotriva ei înseși? Avem vreo speranță să ne împotrivim ei?

Dacă dorim să ajungem la o astfel de conexiune, ca un foc aprins, atunci focul se aprinde tocmai datorită rezistenței dorinței egoiste care își face treaba cu credință. A fost creată tocmai pentru asta, pentru a ne rezista. Acțiunea ego-ului ne oprește. Chiar dacă ajungem la Arvut (garanţie reciprocă) între noi, este doar să decidem că nu avem nicio șansă să părăsim Egiptul. Oricat de mult am încerca sa ne unim, suntem incapabili sa facem acest lucru si trebuie să atingem disperarea în această muncă.

Fiecare dintre noi înțelege că putem reuși doar cu ajutorul prietenului și asta este totul. Și cu această rugăciune comună, atragem lumina superioară și ne ridicăm deasupra egoismului nostru. Aceasta se numește exodul din Egipt. Există mai multe condiții, câteva repere de-a lungul drumului, prin care trebuie să trecem.1 (Minutul 0:30)

Partzuf-ul spiritual este construit din faptul că toți ne sprijinim reciproc pentru a ajunge la Creator. Nimeni nu poate veni la Creator cu propriile sale calități și cu atât mai mult cu Malchut, pentru că Creatorul este întreg; prin urmare, trebuie şi noi să construim întregirea.

Avem ceva în comun? Comunitatea este numai Creatorul, punctul comun al Keter. Fiecare dintre noi avem propriile noastre calități și ne unim doar mai sus, în Creator. Prin urmare, atunci când vrem să ne unim între noi, disperăm de ceea ce se numește „fiii lui Israel au suspinat din cauza muncii”, realizând că nu pot face acest lucru. Ne putem conecta doar datorită scopului comun.

Conexiunea ar trebui să fie ca un foc aprins. Dar principalul lucru în muncă este dezamăgirea, adică realizarea faptului că este imposibil să ne conectăm. Ne străduim să ne conectăm cu orice preț, dar rezultatul corect al lucrării este realizarea faptului că acest lucru este imposibil, prin nici un mijloc. Apoi, fiii lui Israel au suspinat din muncă. Este un lucru complet lipsit de speranță dacă vrem să realizăm noi înșine acest lucru, dar dacă apelăm la Creator, atunci realizăm totul.

Focul aprins este dorința noastră comună de a aduce mulțumire Creatorului. Prin faptul că vrem să ne mulțumim reciproc, oferim plăcere Creatorului. Creatorul este legea generală. Dacă vrem să ne îndreptăm către El, trebuie să ne întoarcem mai întâi către prieteni, în același mod.2 (Minutul 22:40)

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 2/7/20,, Puterea conexiunii – Un foc arzător ”(Pregătirea pentru Convenția din deșert)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed