Dacă vi se pare că mergeți înapoi…

Baal HaSulam, Shamati nr.1 „Nu exista altcineva in  afara de El”.  Este scris, „nu exista altcineva în afară de El”. Acest lucru înseamnă că nu există nicio altă forță în lume, care are capacitatea de a face ceva împotriva Lui. Și ceea ce omul vede, că există lucruri în lume care neagă existenta Casei superioare, sursa solitara, motivul este că aceasta este voia Lui.

Creatorul vrea să ne dea sentimentul că există și alte forțe și surse de influență existente în lume: persoana însăși și multe alte persoane.

Și se consideră că este o corecție, numită stânga respinge și dreapta atrage, două forme de supraveghere superioră pentru a invata o persoana. Ceea ce înseamnă că,  ceea ce stânga respinge sunt considerate corecții. Acest lucru înseamnă că există lucruri în lume, care, să începem cu ele, au scopul de a distrage o persoană de la calea cea dreapta și prin care el este respins de la Sanctitate, de la conexinea cu Creatorul.

Și beneficiul respingerilor este că, prin intermediul lor, o persoana primeste o nevoie si o dorinta completa de la Creator ca El să o ajute, pentru că vede ca prin ea însăși nu poate să se mențină pe imaginea corecta a realității. Din moment ce vede că altfel este pierdută, va fi dispărută, este pierdută în această lume .

Nu numai că nu progresează în munca sa, dar vede că regresează. Devine din ce în ce mai dificil pentru noi să ținem legătura cu Creatorul. Și sunt atat de multi cei care abandoneaza acesta cale; ei cred că acestea nu pot fi potrivite pentru ei sau că drumul în sine nu este corect și conduce la un obiectiv de neatins.

Noi nu înțelegem că dificultățile  ne sunt date in mod intenționat. Este bine dacă nu reușim! Pentru că atunci simțim o nevoie de Creator și începem să ne apropiem de El și depășim doar în mod ingenios o anumită sarcină.. Creatorul ne dă în mod intenționat din ce în ce mai multe sarcini și mai dificile, care nu pot fi efectuate , pentu ca astfel să cerem ajutorul Lui; vom dori să ne apropiem de El și sa nu ne mai luptăm singuri cu dificultățile.

Înainte de a putea să aderam la Creator, vom încerca să înțelegem și să simtim ceea ce se întâmplă în viață. La inceput, fiecare arde cu entuziasm și este plin de energie. Dar după aceasta, incepem sa ne răcim treptat și începem să vedem că nu este ușor. Cel mai important lucru este să se înțeleagă că acesta este un proces natural.

Noi nu avansam intr-un mod egoist de la un succes la un succes mai mare. În special  lipsa de succes în a percepe realitatea, în a intelege lumea, este un semn bun. Acesta arată că vom realiza ca nu suntem gata pentru a obține prin noi înșine și avem nevoie de ajutorul Creatorului.

Principalul lucru aici nu este să ne retrage, ci să continuăm să avansăm. Dacă o persoană nu judecă ceea ce se întâmplă în conformitate cu intelectul său pământesc ci percepe corect,   atunci înțelege că dezamăgirea, disperarea, confuzia și lipsa de succes ii sunt trimise de către o putere mai mare, aceea că nu este nimeni in afara de El. Apoi revine la decizia  aceea ca nimeni nu il poate ajuta, decat Însuși Creatorul. Acest lucru il determina sa faca o cerere din toată inima, prin care Creatorul va deschide ochii și inima lui și sa il aducă mai aproape de adeziune eternă cu Dumnezeu.

Acest lucru înseamnă că cere să se apropie și să adere la puterea mai mare și nu la soluția problemelor sale materiale. Nu vrea să  schimbe și să înțeleagă lumea; mai degrabă, vrea să se conecteze cu Creatorul prin ea. Astfel, rezultă că toate respingerile pe care le-a experimentat au venit de la Creator. Acest lucru înseamnă că au apărut nu pentru că a greșit.

Tocmai pentru că Creatorul nu oferă posibilitatea de a avansa, aparent creeaza confuzie, respingeri și tulburări. El ofera ajutor unei persoane, arătându-i deficiențele sale în starea sa actuală trimițându-i gândurile și argumentele care sunt împotriva muncii spirituale. Și aceasta este numai pentru ca persoana să vadă că ceea ce îi lipsește este unirea cu Creatorul și nu prosperitatea în această lume.

Și, pe măsură ce depășește, vede întotdeauna cât este mai departe de sfințenie decât alții. El se uită la prieteni și vede că toți aparent avansează, în timp ce el nu face ata. Dar el, pe de altă parte, are întotdeauna plângeri și cereri și nu poate justifica comportamentul Creatorului și cum El se comportă față de el. Acest lucru îl doare. De ce nu este el unul cu Creatorul? În cele din urmă, ajunge să simtă că el nu are nicio parte în sfințenie.. Cu toate acestea, acest lucru este ceea ce-l face să realizeze că numai Dumnezeu poate ajuta într-adevăr pentru a-l aduce mai aproape.

Din Congresul din Franța ”Unul pentru toți, toți pentru unul” ziua a doua 5/10/14, Lecția 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: