Dacă vine de la Creator, nu am nevoie de nimic altceva

Atunci când o persoană începe să studieze Cabala, este ca și cum ar sări într-o mare și la început nu distinge adâncul, adică definițiile subtile. O persoană este ca un nou născut care în primele zile nu înțelege nimic, nu vede și nu aude. Cel mai important pentru el, este să fie atașat cu fermitate de voința sa de a primi, de egoismul său. De aceea, prima etapă a muncii spirituale constă din ”tăierea” sa din acest egoism, adică din îndepărtarea față de el și din ”a-l privi dintr-o parte”.

Durează ani de muncă pentru ca lumina care reformează să-și facă treaba asupra unei persoane și să îl sau să o schimbe. Prima schimbare este că începem să auzim despre ce vorbesc Cabaliștii.

Pentru a intra în spiritualitate, o persoane trebuie să se facă pe ea, însăși, un zero absolut, adică din voința sa de a primi, din aspirațiile și așteptările sale, ca ceva să se schimbe pentru ea însăși. Adică eu sunt de acord cu tot ceea ce primesc și anulez în totalitate orice criticism.

Tot ceea ce se întâmplă vine de la Creator și, fără îndoială, este cel mai bun lucru pentru mine. Prin urmare, nu mă gândesc la asta deloc: Creatorul acționează numai pentru beneficiul meu. Asta îmi limitează atitudinea față de viața corporală.

În ceea ce privește spiritualitatea, eu de asemenea primesc ceea ce este cel mai optim în tot. Dar nu am nimic?! Asta este minunat, asta este cel mai bine, deoarece l-am primit de la Creatorul care este bun și face bine! O persoană ajunge la această decizie, acceptând starea sa corporală ca cea mai optimă, fără să aibă nevoie de nicio adăugare, anulându-se complet. Singurul lucru pe care îl cer, atât în corporalitate, cât și în spiritualitate, este ca, Creatorul să mă organizeze conform voinței Lui și să mă ajute să fiu de acord cu asta în totalitate.

Primul nivel spiritual este abilitatea de a adera complet la Creator, zi și noapte, în lumină și în întuneric, în tristețe și în bucurie, indiferent ce se întâmplă. Dacă ajung la două asemenea zerouri: în corporalitate și în spiritualitate, atunci intru în lumea spirituală, pe nivelurile scării.

Aceasta este urcare dintre două stări: de jos – rațiunea și de sus – credința deasupra rațiunii.

Totul vine de la Creatorul care știe ce îmi trebuie. Munca mea este numai să îl accept în mod complet. Asta, cu siguranță, nu înseamnă că uit de necesitățile corporale: trebuie să am grijă de familia și de sănătatea mea. Totuși, indiferent care este starea mea interioară – în întuneric și disperare, în haos și neînțelegere, în confuzie și în amorțeala simțurilor, sunt de acord cu asta ca fiind trimisă de Creator și eu sunt pregătit să rămân în asta pentru totdeauna.

Ar trebui să cer să îmi schimbe nu starea mea, ci atitudinea mea față de această stare. Adică vreau să fiu de acord cu ea și nu cer nimic mai mult. Dacă vine de la Creator, atunci nu am nevoie de nimic altceva.

Nu am nimic, nici acum, nici în viitor; este întuneric complet, lumea s-a întunecat. De tot ceea ce mă țin este faptul că această stare este trimisă intenționat de Creator, „bunul care face bine” și, prin urmare, nu aștept nicio schimbare. Nu cer dispariția întunericului și primirea atingerii și înțelegerii; sunt pregătit să rămân în starea prezentă cât este necesar.

În acest fel, creez nivelul meu de Keter, Kli-ul pentru dăruire. Nivelul inferior al celui superior este Malchut, care nu are nimic în el. Dacă accept cu bucurie acest ținut al superiorului (Malchut) în forma în care este revelat: întuneric și neajutorare, atât în prezent cât și în viitor, dincolo de timp, atunci devine nivelul meu de Keter, Kli-ul de dăruire cel mai fin, care strălucește asupra mea și îmi permite să continui calea.

Pe toate nivelurile, până la sfârșitul corecției, noi trebuie constant să ne anulăm pe noi, înșine, la zero pe nivelul nostru și, apoi, de Sus vom primi nivelurile superioare în plus. Aceasta este intrarea în lumea spirituală și primul contact al celui inferior cu cel superior. Și, astfel, nivelul superior devine prima mea stare spirituală.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 6/1/19, Zero absolut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed