Dăruiește mulțumire Creatorului

Când simțim tot felul de gânduri, probleme și perturbări, noi ar trebui să verificăm imediat cât de mult ne ajută ele ca să determinăm că „Nu există nimic în afară de El”. Perturbarea, situația în sine, nu este importantă, ceea ce este important este cât de mult mă îndepărtează de principiul „Nu există nimic în afară de El” și cum, printr-o muncă adecvată cu el, pot să mă întorc la acest principiu și să declar că există doar o singură Forță.

Adică, trebuie să vedem întreaga noastră viață numai printr-un singur parametru: cum ne conectează acest lucru cu unicitatea Creatorului sau cum putem depăși perturbarea astfel încât, prin ea, să ne direcționăm către „Nu există nimic în afară de El”. Atunci vom putea percepe întreaga noastră viață ca pe o invitație la revelarea Forței unice a Creatorului sub toate formele ei.

Nu vom da atenție problemelor pe care le primim, impresiilor din mintea noastră și din sentimentele noastre, ci ne vom ridica peste ele, prin credința deasupra rațiunii și vom atribui totul numai Creatorului, Cel care ne trimite toate acestea, doar pentru a ne ajuta să ne alipim Lui, peste fiecare perturbare. Prin asta, îl justificăm pe Creator, justificăm Creația și ne ridicăm la gradul de Drept (Țadik). (Minutul 14:40)

Forța unică a Creatorului poate fi găsită numai în centrul grupului. Înseamnă că sunt în sistemul Sufletului Unic și vreau să mă conectez la Sursa lui adevărată, nu la fantezia mea. Dacă îmi imaginez Creatorul în afara grupului de zece, va fi o iluzie. Nu voi înțelege ce se întâmplă cu mine.

Când mă țin în centrul grupului de zece, mi se pare evident că orice incident și orice problemă sunt cauzate de faptul că nu am mai avut legătură cu grupul. Nu există niciun motiv pentru probleme, altul decât pierderea atenției și părăsirea centrului grupului de zece. Atunci, descopăr imediat vreun fel de problemă, care are drept scop să mă întoarcă în centrul grupului de  zece.

Mă imaginez ca fiind parte a Sistemului Sufletului Comun, fiindcă numai în interiorul lui mă pot găsi și mă pot raporta la Creator. Numai astfel pot să mă conectez la Creator, pentru că nu am nicio posibilitate să mă agăț direct de Sursa Luminii.

Tot ce mi se întâmplă este rezultatul existenței mele în centrul grupului de zece. Plecând din acest centru, simt imediat diferite probleme. Acesta este un indiciu că trebuie să mă întorc în centrul grupului de zece, la „Nu există nimic în afară de Creator”, până la punctul în care Sufletul Comun este în alipire cu Lumina. Acesta este sufletul meu și Lumina mea și, de fiecare dată, mă angajez în munca reală cu prietenii.

Dacă sunt singur, separat de cei zece și cred că totul este trimis de către Creator, sunt la fel ca toți ceilalți care, și ei, pot spune asta. Orice persoană din lume este de acord că totul vine de la Forța Superioară. Dar ce urmează? Cum putem influența acest lucru? Putem filozofa despre asta, dar unde sunt instrumentele pentru munca mea? Cum pot garanta o bună dispoziție și un viitor bun pentru mine, prin ce mijloace mă pot salva și mă pot ajuta pe mine și pe ceilalți? Toate acestea sunt posibile numai prin intermediul grupului de zece. (Minutul 29:15)

Tot ceea ce se întâmplă în viața corporală și spirituală, în familie și la locul de muncă, trebuie să fie perceput ca un ajutor care mă readuce în centrul grupului de zece, până la punctul de contact și aderare cu Forța Superioară: „Israelul, Tora și Creatorul sunt unul”. Atunci voi exista în această alipire 24 de ore pe zi. (Minutul 33:25)

Creatorul este Forța care este descoperită în centrul grupului de zece ideal, în care toată lumea se conectează „ca un singur om, cu o singură inimă”. Noi toți existăm acolo în mod egal și ne anulam unul față de celălalt, văzându-i pe prietenii noștri ca fiind cei mai buni. În acest fel, construim imaginea Creatorului. Dacă vom conecta corect toate dorințele noastre și vom pune împreună acest puzzle atunci, forma, imaginea care ne va fi deschisă, va fi Creatorul. Creatorul (Boreh) este forma legăturii noastre corecte, „Vino și vezi” (Bo-Reh). Nu este nimic altceva în afară de aceasta, fiindcă noi nu obținem Lumina însăși.

Dacă facem eforturile corecte, atunci ne unim în forma numită „Creatorul”, prin obținerea Lui în noi, înșine. Prin urmare, nu este altundeva unde să căutați Creatorul decât în centrul grupului de zece, așa cum este scris: „Eu locuiesc printre poporul Meu”. Centrul grupului de  zece este acest punct în care există echilibru, egalitate și unitate între noi. Această formulă a legăturii noastre comune, a egalității și a sprijinului reciproc, determină pentru noi imaginea Creatorului, conexiunea ideală.

În momentul în care ajungem la o astfel de revelație, o pierdem imediat, din nou, pentru a munci iar și pentru a o descoperi la un grad mai înalt, cu o rezoluție mai mare. (Minutul 59:44)

Din Prima parte a Lecției zilnice de Cabala din 28/01/19 „Dăruiește mulțumire Creatorului” (Pregătire pentru Convenția din deșert 2019)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: