Dăruire egoistă și dăruire spirituală

547.06De ce nu a reușit Rusia să construiască o societate bazată pe iubirea față de ceilalți? Ar fi putut ei să facă ceva într-un mod diferit pentru ca acest experiment să aibă succes?

Este imposibil să schimbi istoria. Istoria ne este dată nu pentru a învăța și a ne corecta, ci pentru a înțelege că a fost imposibil să facem ceea ce au încercat să facă.

Au vrut să construiască un comunism egoist. În loc să fie îndreptată spre beneficiul Creatorului, a fost îndreptată doar spre folosul oamenilor.

Nu este suficient să te gândești doar la dăruirea oamenilor. Mai degrabă, avem nevoie de dăruire adevărată, spirituală. Înseamnă că trebuie să ne ridicăm la credință deasupra rațiunii și să dobândim proprietatea dăruirii, care va funcționa în noi în locul proprietății primirii. Totuși, acest lucru se poate face numai dacă implementăm metoda Cabalei.

În mod similar, kibutzim au fost create cu intenția de a face mai bine pentru ei înșiși. Faptul este că există o intenție egoistă în spatele tuturor lucrurilor. Dar vorbim despre dăruirea în afara noastră. La asta trebuie să ajungă omenirea – adeziunea cu Creatorul. Prin urmare, este imposibil să facem acest lucru fără înțelepciunea Cabalei și toate condițiile ei menite să atragă lumina superioară și ca aceasta să ne influențeze.

Adică, este absolut necesar să studiem și să implementăm metoda Cabalei care poate atrage lumina superioară, ceea ce ne va schimba natura. Lumina ar trebui să ne schimbe percepția asupra realității, astfel încât să vedem în fața noastră lumea căreia vrem să o dăruim și să trăim în afara noastră.

Toate formele de societăți comuniste au fost construite pe principiul opus: dorința de a se izola, de a se grupa într-o singură tabără împotriva tuturor celorlalți și de a deveni mai puternice decât toată lumea. Această abordare este exact opusul dăruirii adevărate.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala 17.01.22, Baal HaSulam, „Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed