Datoria tuturor sufletelor

Baal HaSulam, „Introducere la ‘Din gura înțelepților‘ : Este știut din cărți și din autori că studiul Înțelepciunii Cabala este o necesitate absolută pentru orice om din Israel. Dacă el studiază toată Tora și cunoaște Mișna și Gmara pe de rost, dacă omul este plin de asemenea și cu virtuți și fapte bune mai mult decât toți contemporanii săi, dar nu a învățat Înțelepciunea Cabala, trebuie să se reîncarneze încă o dată în această lume pentru a studia secretele Torei și Înțelepciunea Adevărului…”

Acesta este motivul pentru care ne reîncarnăm generație după generație, până la generația actuală, care este reziduul sufletelor asupra cărora nu s-a finalizat intenția Creației, întrucât nu au obținut în generațiile trecute secretele Torei.

Baal HaSulam scrie că noi trebuie să revelăm Înțelepciunea Cabala, astfel ca toate sufletele (și fiecare din noi purtăm o bucată din Sufletul Comun) să se poată conecta împreună, într-un Suflet Comun numit „Adam” și să obțină starea de asemănare completă cu Creatorul, adică să se ridice la nivelul de cunoaștere absolută, de imortalitate și de perfecțiune.

Întrebare: Ne putem imagina din punct de vedere cabalistic faptul că, creatura este o dorință uriașă de primire care este în continuă dezvoltare, suferind tot felul de metamorfoze de-a lungul axei istorice și că fiecare persoană este o voință individuală de a primi?

Răspuns: Da. Aceste dorințe, interacționând între ele ca într-un caleidoscop, clarifică în mod constant diferitele laturi ale Creatorului și se conectează treptat unele cu altele.

Întrebare: Înseamnă că acestea sunt aceleași suflete?

Răspuns: Da. Aceleași suflete coboară în lume, doar că vin pe niveluri diferite și în combinații diferite, unele cu altele.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 8/01/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: