De acord cu toate stările

600.04Baal HaSulam, Shamati, 34, „Avantajul pământului”: Numai astfel putem primi această bucurie și plăcere. Incapacitatea de a primi plăcerea pe care Creatorul dorește să o dea, evocă în primitor ura pentru separare….

Trebuie să înțelegem cum ne apropiem de Creator și cum ne conectăm cu El, deoarece echivalența și similitudinea proprietăților, echivalența formei rezidă doar în faptul că sunt de acord cu toate stările în care mă aflu, deoarece toate provin de la Creator.

Nu mă raportez la aceste stări ca fiind bune sau rele. Cred că toate sunt absolut identice, doar că Creatorul mă atârnă de sus în jos și de jos în sus, astfel încât să fiu îndreptat către El tot timpul. Și când schimbarea stării nu mă afectează în niciun fel, atunci se consideră că am dobândit puterea credinței.

… Și apoi poate discerne marele beneficiu al echivalenței formei, și apoi începe să tânjească după adeziune.

Se pare că fiecare formă indică o altă formă. Astfel, toate coborârile în care cineva simte că a ajuns la separare sunt o oportunitate de a discerne între ceva și opusul său.

Nu putem defini nici o stare ca fiind bună sau rea decât dacă o atingem din opusul ei. Doar așa! Bine din rău, rău din bine.

Dar dacă nu simțim aceste diferențe și dacă nu avem această delta Δ, diferența dintre stări, atunci nu putem măsura sau simți nimic. În aceeași măsură în care emoțiile negative și pozitive sunt prezente în interiorul unui om și el le atribuie doar Creatorului, fără a le atașa „bine” sau „rău”, în acea măsură îl vor ajuta să fie în unitate cu Creatorul și el își va gestiona apoi stările corect.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 22.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: