De ce a permis Dumnezeu să moară milioane de evrei în cel de-al doilea război mondial? (Quora)

Michael Laitman, ȋn Quora: De ce a permis Dumnezeu să moară milioane de evrei în cel de-al doilea război mondial?

Trebuie să înțelegem, așa cum se explică în înțelepciunea Cabalei, că, în istorie, natura nu consideră cantitatea de corpuri din lume. Forța superioară sau natura calculează numai în raport cu  implementarea procesului în vederea atingerii stării sale perfecte finale, de unificare completă. În acest proces, există momente în care noi, evreii, plutim pe curenții lumii, ca o boală în perioada sa latentă și există perioade în care boala iese la suprafață și trebuie tratată.

Înțelepciunea Cabala a devenit deschisă pentru toți în secolul al XVI-lea, pe vremea marelui Cabalist, Ari (Rav Isaac Luria). De atunci, a existat o cerere pentru realizare acesteia, adică revelarea Dumnezeirii (forța iubirii, dăruirii și conexiunii) tuturor oamenilor din lume. În consecință, dacă evreii ar fi abordat această metodă, dorind să se angajeze în ea și să dezvăluie Dumnezeirea, atât pentru binele lor, cât și pentru întreaga lume, atunci am trăi astăzi într-o lume complet diferită, plină din belșug, dragoste, fericire și pace.

Întrucât evreii nu au făcut niciun pas semnificativ spre punerea în aplicare a acestei metode, atunci ei determină să apară în lume toate fenomenele negative. Atât evreii, cât și ne-evreii, nu știu acest lucru, dar inconștient există în non-evrei ideea că evreii sunt de vină pentru negativitatea din viața lor. Prin urmare, uciderea în masă a evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial a venit ca un punct culminant extrem, pentru a implementa ura față de aceștia, din acest motiv.

În Introducere la cartea Zohar”, cabalistul Yehuda Ashlag (Baal HaSulam) descrie acest fenomen:

„Într-o astfel de generație, toți distrugătorii dintre națiunile lumii ridică capul și doresc, în primul rând, să distrugă și să ucidă copiii lui Israel, așa cum este scris (Yevamot 63) că ,Nu vine nicio calamitate pe lume, ci pentru Israel”. Iar acest lucru înseamnă, așa cum este scris în corecțiile de mai sus, că acestea provoacă sărăcie, ruină, jaf, ucidere și distrugere în întreaga lume”.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: