“De ce adevărul spiritual este atât de greu de sesizat?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce adevărul spiritual este atât de greu de sesizat?

Ce este spiritualitatea? Spiritualitatea este calitatea iubirii, dăruirii și conexiunii. Acesta este motivul pentru care spiritualitatea este atât de greu de sesizat. Ne este ascunsă, deoarece este altruism complet, în timp ce calitatea noastră este opusul, egoismul total.

Apoi, întrebarea devine: este spiritualitatea ascunsă de noi sau noi ascundem spiritualitatea, neavând niciun interes să îi recunoaștem existența? Conform naturii noastre de primire, dorim doar împlinirea corporală. Ideea de a ne bucuria din dăruirea pură, fără a primi nimic în schimb, ne este străină.

Aceasta este întreaga problemă. Nimeni și nimic nu ne ascund spiritualitatea. Existați într-o realitate spirituală și, dacă am putea să ne extindem vasele de percepție și senzație, am vedea că există doar o singură forță de iubire, dăruire și conexiune. Cu toate acestea, atunci când privim lumea din jurul nostru, arată ca o imagine complet opusă celei despre iubire pură, dăruire și conexiune.

Această opoziție este pentru ca noi să dezvoltăm o dorință sinceră de a intra în echilibru cu realitatea spirituală care ne înconjoară, astfel încât relațiile și atitudinile noastre reciproce să devină la fel de iubitoare, altruiste și conectate pozitiv ca și calitatea naturii în sine. În timpul procesului de adaptare la realitatea spirituală a iubirii, dăruirii și conexiunii, nu anulăm ego-ul uman înnăscut și dorințele noastre corporale. Singura transformare de care avem nevoie pentru a dezvălui adevărul spiritual este în intenția noastră: să ne restricționăm intenția egoistă de a ne bucura în detrimentul celorlalți și al naturii și să ne sporim intenția de a iubi, dărui și conecta pur „de dragul dăruirii”, adică fără a dori nimic în schimb. Cu alte cuvinte, pentru a descoperi realitatea spirituală, care este plină de calitatea iubirii, dăruirii și conexiunii, trebuie doar să ne transformăm intenția de la egoistă la altruistă și apoi vom intra într-o cu totul nouă percepție și simţire a realității: una care este nemărginită, liniștită și complet echilibrată.

Pe baza Lecţiei zilnice de Cabala 2010/11/17, „Esența religiei și scopul ei”. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed