De ce am venit pe pământul Israelului?

961.2Întrebare: Care este părerea ta despre armistițiul și încetarea focului dintre Israel și Palestina? Cum o percepi?

Răspuns: O percep într-un mod foarte direct, părerea mea nu se schimbă. De când poporul evreu a venit în această țară, trebuie să știe de ce se află aici. Nu au fugit doar de problemele corporale, ci au venit aici pentru a-și demonstra scopul spiritual pentru ei înșiși și pentru toate națiunile lumii.

Dacă nu fac asta, atunci desigur că nu pot trăi pe acest pământ. Alte națiuni pot exista mai mult sau mai puțin aici cumva, dar nu aceasta.

Prin urmare, nu sunt foarte fericit că am preluat acest pământ și că ne comportăm în acest fel aici. An de an, devenim din ce în ce mai egoiști, nu dăm un exemplu altor națiuni despre modul în care ar trebui să trăim chiar și în interiorul propriului nostru popor. Există contradicții uriașe între noi, tot felul de relații egoiste care nu există între alte națiuni. Astfel, nu ne aflăm pe pământul Israelului, ci în exil din proprietățile noastre spirituale de conexiune și iubire.

Prin urmare, nu văd nicio circumstanță specială în faptul că după război, care ne-a scuturat puțin, a venit așa-numitul armistițiu. Dacă noi, evreii, în special cei care trăim aici în Israel, nu ne schimbăm, atunci lumea nu se va schimba. Vom continua să trăim într-o stare nici măcar de armistițiu, ci doar într-o încetare a focului temporară și vom fi din nou obligați să luptăm.

Vecinii noștri nu ne vor lăsa în pace. Vor continua să pregătească un război din ce în ce mai sofisticat și de fiecare dată aceste războaie vor deveni mai grave. Avem un inamic foarte serios. Și acest lucru este firesc. Aceasta este așa cum ar trebui să fie pentru că nu ne îndeplinim rolul istoric.

KabTV „Discuții”. Leonid Macaron și dr. Cabalist Michael Laitman ”21.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed