“De ce Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a vizitat pentru prima dată Auschwitz, pe fondul antisemitismului?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora:  De ce Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a vizitat pentru prima dată Auschwitz, pe fondul antisemitismului? 

Este o mișcare politică din partea ei. Politicienii fac astfel de mișcări, dar nu în funcție de emoție, ci în funcție de ceea ce merită mai mult pentru ei și pentru partidul lor. Deci, sunt sigur că Angela Merkel și alte persoane implicate au luat o decizie calculată.

Fenomenul antisemitismului este însă mult mai larg decât politica. Până când nu se vor răspândi cunoștințele despre adevărata cauză a antisemitismului, va rămâne o problemă nesoluționată. Astfel, doar va continua să se înrăutățească, pe măsură ce ne îndreptăm spre viitor.

Antisemitismul este un fenomen natural. El iese la suprafață în fiecare persoană și națiune, atât evrei, cât și non-evrei. Combaterea antisemitismului este posibilă numai dacă luăm cunoștință de unde provine și care este cauza sa. În prezent, noi, evreii ridicăm problema antisemitismului într-un mod în care, ca și cum am căuta să cerem altor națiuni să nu ne urască și vedem că nu se rezolvă niciodată.

Este imposibil ca națiunile lumii să nu urască evreii. Tot în Tora este scris că Esau îl ura pe Iacov. Esau simbolizează dorința de a primi, calitatea națiunilor lumii, iar Iacov este forța care echilibrează dorința de a primi, cu dorința de a dărui, calitatea evreilor.

De asemenea, astăzi putem identifica ura printre evrei, care nu au cunoștințe despre cauza antisemitismului. Dacă nu învățăm legea naturii, modul în care natura operează prin toate aceste fenomene, vom greși întotdeauna.

Legea naturii specifică faptul că starea finală a umanității este una de unificare totală, definită de principiul „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Poporul evreu a devenit cunoscut prin faptul că odată a atins o stare de unificare, acum 3800 de ani, sub îndrumarea lui Avraam, în Babilonul antic (cuvântul ebraic pentru „evreu” [Yehudi] provine de la cuvântul „unit” [yihudi] [Yaarot Devash, partea 2, Drush nr. 2]).

Prin urmare, evreii poartă acest mesaj în ei, înșiși, de a se uni conform cu „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuți”. Este ca și cum este încorporat în „ADN-ul” lor, ca o componentă definitivă. Punctul din interiorul persoanei care face conexiunea cu o stare mai unificată a umanității este cunoscut în Înțelepciunea Cabala drept „punctul din inimă”.

Antisemitismul apare din cauza următoarei distorsiuni: evreii au un punct latent în interior, care îi permite să acceseze o realitate de iubire, dăruire și conexiune. Evreii nu doresc însă să-și dea seama de potențialul acestui punct, deoarece s-au născut, au crescut și se identifică complet cu natura lor egoistă.

Mai mult, cum se poate ca evreii să fie antisemiți? Provine din atitudinea față de acest punct din inima, din interior. Dacă urăsc acest punct, adică vor să trăiască o viață egoistă confortabilă și nu au nimic de-a face cu încercarea de a dezvolta iubirea, dăruirea și conexiunea cu ceilalți, atunci astfel de evrei devin cei mai mari antisemiți. Cu alte cuvinte, antisemitismul este întotdeauna în relație cu această tendință de a iubi, de a dărui și de a împlini conexiunea pe care evreii au atins-o odată: dacă încearcă să realizeze asta, antisemitismul se va diminua, iar dacă o resping, în cunoștință de cauză sau fără să știe, antisemitismul va continua să crească.

Prin urmare, cunoștințele despre adevărata cauză a antisemitismului reprezintă jumătate din soluția problemei. Următoarea etapă este să înțelegem cum nu trebuie să încercăm să eliminăm ura față de evrei, ci să descoperim o tendință iubitoare, dăruitoare și de conexiune, egală sau mai mare decât ura ce plutește asupra ei, potrivit cuvintelor, „iubirea va acoperi toate fărădelegile.” Când vom înțelege cum să funcționăm într-un asemenea mod, vom vedea cum ura antisemită a fost dată umanității pentru a o ridica la apogeul existenței sale. Până nu facem acest lucru, ura va continua să fie îndreptată numai către evrei, din ce în ce mai mult și vom fi învinuiți de tot răul care există.

Noi, evreii suntem de vină pentru ura pe care antisemiții o simt față de noi. Cu toate acestea, nu se datorează motivelor directe pe care le subliniază, fie că este îndreptată către statul Israel, care se opune palestinienilor, fie că noi, evreii, ne-am asumat prea multă putere în țările în care am fost asimilați, printre multe altele. În schimb, se datorează faptului că rămânem în urma propriei noastre revelații de iubire, dăruire și conexiune între noi și eșecului nostru ulterior de a transmite o conexiune cu sursa care aduce abundență în viețile noastre, care este capabilă să aducă pace, armonie și perfecțiune tuturor.

Prin urmare, până când nu vom iniția o schimbare majoră către unire („iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”), antisemitismul doar va crește.

De asemenea, cele 60 de milioane de euro pe care Germania le-a donat Fundației Auschwitz-Birkenau înainte de călătoria lui Merkel la Auschwitz ar fi mai bine folosite dacă Germania ar deschide un centru de cercetare pentru fenomenul antisemitismului.

Prin investigarea antisemitismului, există speranța că am descoperi adevărata lui cauză și am înțelege ce trebuie rezolvat pentru a ajunge la o soluție.

Ceea ce poate ajuta cu adevărat la combaterea antisemitismului este răspândirea adevăratei cauze a acestuia, înțelegându-l drept lege a naturii.

Germanii ar descoperi că nu sunt vinovați de Holocaust și, în plus, că niciun antisemit nu este de vină pentru ura pe care o simte față de evrei.

Evreii nu știu că sunt de vină pentru antisemitism, că au un rol în natură: să atingă „să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți” și să transmită tuturor cunoașterea acestei legi. Datorită a ceea ce strămoșii noștri au descoperit în Babilonul antic, sub îndrumarea lui Avraam, avem din nou o cerere din partea naturii, asupra noastră, de a ne uni deasupra diviziunii și de a aduce lumea la echilibru. La rândul său, lumea va crea o contrabalansare împotriva forței negative a antisemitismului, ceea ce va aduce lumea într-o stare perfectă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: