De ce anti-semitismul este încă în viață – Discuție cu Shaul Magid

Shaul Magid, distinsul prieten în studiile evreiești de la Colegiul Dartmouth, îl întâlnește pe Cabalistul Dr. Michael Laitman pentru a discută anti-semitismul și de ce conexiunea dintre evrei este singura soluție reală la acesta.

Anti-semitismul este în creștere. Există summituri și discuții despre cum să se oprească. Diferite soluții sunt sugerate. Cu toate acestea, anti-semitismul continuă escaladarea în ciuda eforturilor multe pentru a-l contracara. Astfel, apare întrebarea: Ce lipsește în toate eforturile pentru a combate anti-semitismul?

Înțelepciunea Cabala susține că este o lege a naturii, conform căreia evreii trebuie să se conecteze conștient, iar prin conexiunea lor să lase forța superioară pozitivă a iubirii și dăruirii să intre în lume. Deoarece poporul evreu s-a organizat în Babilonul antic ca un grup adunat de Abraham în jurul principiului „Iubirea acoperă toate transgresiunile” – o metodă de depășire a naturii umane egoiste, prin construirea conexiunilor pozitive dintre oameni – astăzi este timpul ca ei să reapară ca o entitate unită și să extindă această unitate pentru toată umanitatea.

Natura umană este inclusă în legile naturii. Așadar, evreii trebuie să acționeze în conformitate cu planul naturii. Dacă ei nu o fac, ei cheamă asupra lor ura și violența din partea națiunilor lumii, ”îmbrăcându-se” ca anti-semitism de forme diferite, iar amenințarea externă îi conectează la un moment dat.

Există o cale pașnică ca evreii să se conecteze?

Da. Aceasta este o conexiune conștientă conform metodei lui Abraham. Dacă evreii de peste tot globul se adună împreună și încep să implementeze „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și împart metoda conexiunii cu națiunile lumii, ei vor inversa modul în care lucrează legea naturii și lasă ca binele să intre în lume.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: