De ce au adoptat evreii cultura greacă?

284Întrebare: Cum ar fi putut evreii să adopte cultura greacă primitivă?

Răspuns: Evreii au adoptat de bunăvoie obiceiurile altor popoare, deoarece aceste obiceiuri le erau clare. Au existat imagini în locul unor forțe invizibile, legi și semne. Nu au existat interdicții speciale: înfățișați orice, sărbătoriți oricând și cu oricine, beți, comiteți adulter și nimic nu vi se va întâmpla.

Popoarele lumii nu au avut ceea ce explică Cabala ca fiind neconcordanță cu legile Creatorului. Prin urmare, au luat aspectul exterior al acestei învățături de la evrei și și-au făcut religiile din ea.

Întrebare: De ce a fost adoptată de elită și nu de oamenii de rând?

Răspuns: Când popoarele lumii care au fost în contact cu evreii și-au adoptat și și-au modificat legile, atunci a fost mai întâi potrivit pentru elite, deoarece nu le-a restricționat în nicio acțiune.

Putea să se bucure în siguranță de viață, să se îmbogățească, să bea, să comită adulter, în general, să facă tot ce doreau și, în același timp, să nu-și asume restricții serioase. Prin urmare, acum 2.000 de ani, toate aceste distorsiuni ale Cabalei s-au răspândit aproape instantaneu sub forma unor noi religii moderne în acel moment.

KabTV „Conversația despre greci” , 5/5/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: