De ce au fost evreii persecutați de-a lungul istoriei? (Quora)

Michael LaitmanȊn Quora: De ce au fost persecutați evreii de-a lungul istoriei?”

Există câteva motive pentru persecuția evreilor de-a lungul istoriei. Principalul motiv este înrădăcinat în stabilirea spirituală a poporului evreu din vechiul Babilon, cu aproximativ 4000 de ani în urmă. Poporul evreu a fost inițial o adunare a babilonienilor, din toate categoriile de viață, care s-au adunat sub îndrumarea lui Avraam, care i-a învățat cum să se unească („iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă”), pentru ca unitatea să se răspândească în toate popoarele (să fie „o lumină a națiunilor”). Apoi, odată ce au atins o stare spirituală intensă, de unificare, evreii au căzut mai târziu din acea stare spirituală și au intrat într-o perioada de exil, devenind inconștienți că au experimentat-o vreodată. Ca atare, persecuția a avut loc asupra poporului evreu în diferite forme de-a lungul istoriei, ca parte a dezvoltării lor spre un stat, în care evreii vor trebui să re-atingă unitatea spirituală pe care au atins-o odată.

Când evreii se apropiau de rădăcinile lor spirituale, având o înclinație și îndrumare cu privire la cum să se unească deasupra înclinațiilor lor egoiste separatoare, au fost apreciați. Acest lucru este exemplificat în perioadele primului și celui de-al doilea templu. De asemenea, în măsura în care evreii s-au îndepărtat de rădăcinile lor spirituale, în special atunci când era necesar ca o anumită unitate spirituală să se extindă în umanitate, ei au primit un răspuns negativ din partea naturii, prin faptul că, subconștient, oamenii au început să-i urască, căutând motive de a da vina pe ei. Acest lucru se datorează faptului că rolul poporului evreu, pe care ei nu se grăbesc sa-l exercite, este acela de a se uni, între ei și cu forța superioară și, astfel, de a răspândi unitatea spirituală la nivel mondial. În mod specific, inactivitatea lor este punctul problematic.

Prin urmare, în prezent, evreii se confruntă cu o presiune tot mai mare, sub forma unor sentimente antisemite în creștere exponențială, a crimelor și a amenințărilor, pentru a-i stimula să-și îndeplinească rolul în lume.

Înțelepciunea Cabala, care este metoda de unificare, prin care Abraham a condus evreii la unitate, a devenit revelată astăzi, cu scopul de a servi lumea. Evreii de astăzi au nevoie doar să acceseze această metodă și să facă eforturi pentru a se uni prin intermediul ei și, prin aceasta, să dea un exemplu lumii a ceea ce a produs în ei: cât de mult îi leagă între ei și de toată lumea și cum se revelează o viață veșnică și perfectă printr-o astfel de conexiune. Inactivitatea evreilor în aplicarea acestei metode – prin faptul că nu-și doresc să fie o „lumină pentru națiuni”, adică națiunile lumii – ridică asupra lor un răspuns negativ, din partea națiunilor lumii.

Iar dacă evreii nu reușesc să-și îndeplinească datoria spirituală în lume, atunci va urma o escaladare continuă a antisemitismului. Holocaustul servește ca exemplu a ceea ce ar putea erupe probabil, într-un astfel de caz.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed