De ce avem nevoie de influența luminii superioare?

284.01Zohar pentru toți, Shemot, Punctul 18: Creatorul le-a spus: „Există moarte în voi? Este scris în Tora: „Când un om moare într-un cort” și „Dacă un om a săvârșit un păcat demn de moarte și va fi omorât.” Există păcat în tine că ai nevoie de Dinim [judecăți] ? Există în tine furt sau jaf, după cum este scris: „Să nu furi”? Există femei printre voi, după cum este scris: „Să nu comiți adulter”? Există vreo minciună în tine, așa cum este scris: „Să nu depui mărturie falsă împotriva aproapelui tău”? Există lăcomie în tine, așa cum este scris: „Să nu râvnești”? De ce îți dorești Tora?”

Întrebare: Când o persoană încetează să se justifice pe sine, dezvăluie atunci că fură, comite adulter?

Răspuns: Da, recunoaște. Ce înseamnă „admite”? Vreau să ies din asta.

El nu spune doar: „Aceasta este natura noastră, ce poți face?” De exemplu, oamenii aparent deștepți apar foarte des la televizor și vorbesc despre ceea ce se întâmplă în lume: „Suntem ceea ce suntem, ce poți face?” Nu au nici o conștientizare că trebuie să treacă de la acest nivel la următorul. Într-adevăr nu poate apărea doar într-o persoană, doar dacă se angajează în Cabala.

Există un anumit timp de pregătire și apoi el începe să-și dea seama: „Trebuie să-mi ies din piele, să sar afară”. Și apoi are nevoie de lumina care reformează pentru a-l ridica deasupra lui. Apoi are nevoie de Cartea Zohar.

Și, deși rândurile sale ni se par de neînțeles, absolut ireale, lipsite de orice logică, confuze și ciudate, citindu-le, atragem lumina superioară. Este complet irațional pentru noi.

De ce fac asta? Pentru că vreau ca forța superioară să acționeze asupra mea și să mă ajute să-mi evaluez nivelul în raport cu nivelul său, să aflu cum mă pot schimba și de ce. Și, deși, în principiu, nu am premise speciale pentru asta, o fac.

O persoană care începe să studieze Cabala este foarte departe de a înțelege unde îl va conduce asta. De aceea se spune că nu ai nevoie de asta și nu ai. Dar, în ciuda faptului că nu pare să aibă nevoie de ea și constant se justifică spunând că nu este nimic în neregulă cu el și că nu are nevoie de lumina care se întoarce la sursă, la Creator, totuși, în timp ce exersează Cabala, el în cele din urmă începe să realizeze nevoia acestei lumini.

KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #9

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed