De ce avem nevoie de limbajul ramurilor?

Limbajul ramurilor este obţinut când te ridici din această lume, şi atunci, în Lumea Superioară, tu descoperi rădăcinile la tot ceea ce există în această lume. Dar ţinta nu este simpla conectare între ramură şi rădăcină. Această limbă nu ne conectează cu Lumea Spirituală, ci cu profesorii noştri! Acesta este mijlocul care îi ajută pe ei să ne înveţe.

Noi nu înţelegem limbajul spiritual pe care ei îl vorbesc, deci, nu putem să-l învăţăm. Şi nu trebuie să-l ştim fiindcă suntem deja familiarizaţi cu el din această lume. De aceea putem auzi şi învăţa de la ei despre ceea ce se întâmplă în lumea spirituală.

Deschizi o carte în care sunt scrise un fel de cuvinte. Dacă tu nu ai trăi în această lume, atunci nu ai înţelege nimic. Dar din lumea noastră suntem deja familiari cu ceea ce vorbesc Cabaliştii şi vrem să obţinem rădăcina, să descifrăm ceea ce ei punctează în Lumea Superioară, fiindcă ei nu spun un cuvânt despre lumea materială.

Cabaliştii nu descriu lumea noastră nici măcar într-un cuvant. Tora nu este conectată la lumea noastră, şi omul care o interpretează în acest fel, o materializează şi comite cea mai mare crimă creându-şi „idoli” pentru sine. Se vorbeşte numai de Lumea Spirituală. Însă, pentru a vorbi aceeaşi limbă ca şi tine, Cabaliştii descriu Lumea Spirituală folosind folosind cuvinte din lumea noastră pentru a trezi un fel de legătură sau atitudine faţă de ei în interiorul nostru.

Acest lucru a fost plănuit deliberat, în gândul Creaţiei pentru ca noi să începem să ne ridicăm din această lume către Lumea Spirituală. Astfel, noi trebuie să luăm toate mijloacele pentru asta, ca existente în această lume.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 2/10/11 “Esenta intelepciunii Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: