De ce avem nevoie de secole de suferință?

Întrebare: De ce avem nevoie de o istorie universală a veacurilor de suferință și de suferința zilnica, nesfârșită, a miliarde de oameni, pe calea spre fericirea spirituală?

Răspuns: Trebuie să alegem calea de a ne ridica noi înșine peste situația noastră actuală. Trebuie să ne dezvoltăm treptat, încet și în mod conștient, la fiecare nivel al stării egoiste la care suntem, pentru a începe să se transforme starea egoista in starea altruistă opusă. Prin urmare, toate stările prin care am trecut pana astăzi, in timpul dezvoltării noastre egoiste, erau esențiale. Este ca atunci când un copil mic, trebuie să crească timp de 15-20 de ani, înainte de a deveni adult și a se putea administra în mod independent.

Ati putea întreba de ce avem nevoie de asta. Ar fi putut fi mult mai bine dacă ne-am fi născut înțelepți, maturi și nu egoiști, ci altruiști, în iubire si dăruire, conectați in permanenta unii cu alții. Într-un asemenea caz, oamenii nu ar fi putut atinge nimic. Am fost deja intr-o faza intermediara în dezvoltarea noastră, numită, Adam HaRishon (Primul Om), ceea ce înseamnă schema completă a conexiunii dintre noi, în cel mai bun mod posibil, numit Gradina Edenului (Paradisul).

Ceea ce noi numim „om” a existat deja în acea stare, ceea ce înseamnă că toți sunt conectați și uniți. Ideea este că, în această stare, nu am putea descoperi nimic, cu excepția existenței noastre inconștiente în sistemul lui Adam HaRishon, care este numit înger.

Un înger este o stare animalica, o stare bestiala spirituală. Iar noi trebuie să obținem mai mult, pentru a ajunge la asemănare cu Creatorul. Acest lucru înseamnă că trebuie să ne ridicam, de la nivelul unui înger, la nivelul omului. Omul, „Adam”, provine din cuvântul „Domeh” (să semene), să semene cu Creatorul, care este nivelul la care trebuie să urcam.

Trebuie să avem aceleași gânduri și sentimente ca și Creatorul, ceea ce înseamnă că trebuie să depășim diferența dintre aceste două niveluri, de fiară și de om, în noi înșine. Acesta este motivul pentru care ne dezvoltăm foarte încet și dureros. Acesta este nivelul de dezvoltare cu care ne confruntăm.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 6/19/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed