“De ce avem o natură care respinge ceea ce este dăunător și absoarbe ceea ce este benefic?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce avem o natură care respinge ceea ce este dăunător și absoarbe ceea ce este benefic?

Natura umană este dorința de a primi plăcere, care vrea să primească ceea ce este benefic și să alunge ceea ce este dăunător. Aceasta este esența naturii noastre și orice altceva din viața noastră este construit pe ea. Astfel, instinctiv ne asigurăm mai întâi că respingem ceea ce ne dăunează, iar apoi, când suntem siguri că ne protejăm cumva de rău, atunci ne uităm la modul în care ne putem bucura, dobândi și ne apropiem de orice ne aduce plăcere.

Acesta este modul în care ne comportăm și în care nu avem controlul. Un sistem mai inteligent decide ce este îndepărtat și ce putem păstra. Sistemul funcționează în patru etape: mineral, vegetal, animal și uman. Adică există fenomene pe care nu le controlăm, care sunt doar părți ale corpului nostru. Corpul nostru este construit astfel încât, dacă este sănătos, atunci știe ce este bine și ce este rău pentru el. Apoi există un sistem emoțional, care știe și ce este bine și ce este rău pentru el și funcționează instinctiv și relativ. De la sistemul emoțional, trecem la minte, iar de la minte la intelect și așa mai departe. Adică, interacționează sisteme peste sisteme și funcționează primind binefăcătorul și respingând dăunătorul.

În fiecare gând, dorință și acțiune din viața noastră operăm astfel, încercând să ne îndepărtăm de durere și să ne îndreptăm către plăcere.

Bazat pe videoclipul „De ce natura noastră se îndepărtează de durere și se îndreaptă către plăcere?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: