De ce bunătatea și dreptatea sunt tăcute

Intrebare: Puteti explica de ce bunatatea si dreptatea sunt tacute, in timp ce raul si falsitatea intotdeauna lupta pentru ele insele si par sa fie victorioase?

Raspuns: Bunatatea si dreptatea nu exsista. Ele sunt partea cealalta (opusul) egoismului. Altruismul vine la noi numai sub influenta Luminii Superioare, nu in alt fel.

Ce baze are cineva ca sa pretinda ca opinia sa este corecta? Este abordarea altruista? Noi toti stim ca “drumul catre iad este pavat cu intentii bune”.

Oamenii sunt siguri de infatibilitatea lor si sunt gata sa mearga la atac de dragul de a-si face singuri dreptate.

Egoismul adesea duce omenii la revolutii, dar o revolutie ii devoreaza pe copii sai. Cu exceptia Cabalistilor, umanitatea nu foloseste forta altruista pe care Cabalistii o primesc de la Lumina Superioara, Forta Superioara.

Intrebare: Pe planul lumii noastre, nu exista niciun adevar in relatiile dintre noi?

Raspuns: Adevarul nu este la indemana oricui.

Noi trebuie sa incercam sa obtinem o stare in care putem explica clar si pe intelesul oamenilor ca avem o metoda care va fi capabila sa influenteze societatea umana si sa-i aduca echilibru. Acesta este cel mai important lucrul. Ea nu anihileaza adversarul, pentru ca nu exista niciun adversar, mai degraba exista un simplu dezechilibru.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed