De ce căsătoriile din iubire se destramă?

Întrebare: Există această problemă în lume: oamenii nu pot găsi un partener de viață de încredere. Deci, există multe site-uri de întâlniri, oamenii se caută reciproc în mass-media. Totuși, de cele mai multe ori, nu găsesc pe nimeni.

În Japonia, au introdus chiar inteligență artificială pentru a potrivi perechi în funcție de caracter, genetică, emoții și așa mai departe. Ce părere aveți despre potrivire?

Răspuns: Pozitivă. Ce este bun în faptul că un tip începe o relație de iubire cu o fată? Ce se întâmplă acolo? Au copii, sunt obligați să se căsătorească.

Este mai bine dacă există o inițiativă de potrivire în care analizează înainte cine este potrivit pentru cine. Omenirea a existat continuu și de multe mii de ani în acest fel în toate culturile. Astăzi nu există nimic din acestea.

Comentariu: În Anglia, există o metodă de determinare prin miros: intri, mirosi ceva și spui „Acesta este mirosul meu”. Și spun: „Acest miros i se potrivește acestei fete. Sau tipul acesta.”

Răspunsul meu: Acest lucru este foarte important pentru noi. Celulele care reacționează la miros acoperă o zonă mare din creier.

Întrebare: Se poate ca această metodă britanică să fie destul de avansată?

Răspuns: Nu este avansată. Este naturalţ și veche.

Întrebare: Înseamnă că, în mare măsură, îmi determin partenerul după miros?

Răspuns: Fără îndoială!

Nu există nicio îndoială că prin aceasta suntem atrași unul de celălalt de acest lucru sau ne distanțează unii de alții chiar și inconștient. Ce spui de tot acel parfum și așa mai departe? Este natural.

Cu toate acestea, acesta nu ar trebui să fie criteriul. Ar trebui să ne apropiem unii de alții nu la nivelul mirosului, deși acest lucru este, de asemenea, foarte important și nici la nivelul altor gusturi diferite, ci la nivelul înțelegerii scopului nostru corect în actul creației. Dacă am viza cu toții scopul corect al creației, ar fi mult mai ușor pentru noi să găsim un partener. La urma urmei, în principiu, nu am fi separați unul de celălalt. Nu ne-am despărți. Acest scop ne-ar uni pe toți.

Comentariu: Pentru tineri, este mult prea exaltat pentru a vorbi despre scopul creației.

Răspuns: Și ce se întâmplă în cele din urmă? Ajung foarte jos. Nu vor inventa nimic nou. Ei primesc ceva de genul iubirii timp de o oră și acesta este sfârșitul.

Întrebare: Ce ar trebui să înțeleagă?

Răspuns: Trebuie să înțeleagă de ce se căsătoresc, de ce trebuie să-și lege viața cu o anumită persoană. În cele din urmă, tot nu vei putea crea cupluri căsătorite. Se vor întâlni, vor avea copii și vor fugi unul de celălalt.

Întrebare: Cum se poate găsi un partener pe tot parcursul vieții?

Răspuns: Numai scopul final ar trebui să ne țină împreună.

Întrebare: De ce caut un partener? De ce mă căsătoresc?

Răspuns: Pentru a atinge obiectivul final împreună cu partenerul meu printr-o conexiune corectă cu el sau ea. Totuși, am nevoie și de prieteni pentru asta.

Scopul creației este de a dezvălui forța superioară care ne gestionează, să înțelegem și să atingem răspunsul la întrebarea pentru ce existăm, ce se întâmplă cu noi, cine ne controlează și unde ne conduce. Asta trebuie să dezvăluim, astfel încât să deschidem ochii către locul în care ne aflăm.

Întrebare: Această sete trebuie să fie în el și în ea, în bărbat, în femeie și, în general, în toți oamenii?

Răspuns: Da. Trebuie să descoperiți această nevoie și împreună cu partenerul dvs. să vă deplasați treptat spre ea.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 1/14/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed