“De ce considerăm că viețile unora merită mai mult decât ale altora?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce considerăm că viețile unora merită mai mult decât ale altora?

Considerăm că unele vieți merită mai mult decât altele, deoarece nu reușim să vedem sistemul general al interdependenței și interconectării noastre globale.

Aparținem unui singur sistem. În esență, suntem cu toții un singur organism. Fiecare dintre noi este ca o celulă dintr-un singur organism, o celulă care trebuie să aibă grijă de bunăstarea întregului organism. Dacă vom vedea că umanitatea este în cele din urmă un organism cu organe și părți diferite, atunci vom înțelege că fiecare persoană este extrem de importantă.

Într-un organism viu, este nevoie ca o singură celulă să devină canceroasă ca să declanșeze dispariția organismului. Natura noastră egoistă funcționează în același mod: prin natură, dorim să „consumăm” pe alții, adică să-i folosim pe alții pentru binele personal. La fel, astăzi cu toții ne comportăm ca celule canceroase. Această situație dezastruoasă ni se arată din ce în ce mai mult în era noastră: cu cât descoperim mai mult interdependența și interconectarea noastră globală, cu atât mai mult vedem cum natura noastră egoistă nu ne lasă să ne bucurăm de conexiunea noastră strânsă, ci dimpotrivă, o simțim în moduri din ce în ce mai negative și amenințătoare.

Dacă recunoaștem tendința conflictuală a dezvoltării noastre actuale, adică cu cât devenim mai conectați la nivel global, tehnologic și economic, atunci cu cât suferim mai mult de ego-urile noastre care se ciocnesc, atunci vom începe să realizăm că trebuie să ne vindecăm în atitudinile noastre unii faţă de alții – să ne respingem egoismul, consumul și exploatarea altora și să trecem într-o stare în care ne conectăm în mod pozitiv unii cu alții deasupra egoismului nostru, dezvoltând noi fire altruiste în conexiunile noastre.

Descoperind criza dezvoltării noastre actuale și direcția pe care trebuie să o urmeze dezvoltarea noastră pentru a progresa către o lume mai bună, vom vedea atunci că viața stă în a ne permite tuturor să contribuim pozitiv la societate. Dacă încurajăm pe toți din societate să contribuie la societate, atunci vom descoperi egalitatea dintre noi. Atunci, viața unei persoane nu va putea fi considerată mai mult sau mai puțin importantă decât viața altei persoane.

Bazat pe emisiunea “ Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul  dr. Michael Laitman la 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed