“De ce este considerată engleza o limbă internațională?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce este considerată engleza o limbă internațională?

Anglia s-a luptat odată cu Germania pentru a-și răspândi influența pe teritoriul american, iar limba germană era setată să prevaleze la un moment dat. Dacă ar fi fost aşa, atunci astăzi am fi fost foarte probabil într-o lume cu limba germană ca limbă internațională comună.

Dar dezvoltarea umană a luat o altă întorsătură.

În schimb, ramura engleză a culturii, care nu este departe de cea germană dar este mai deschisă, a devenit cea internațională.

În acel moment, germanii doreau să-i copleșească și să-i înrobească pe alții cu forța. Britanicii însă și-au plantat propria cultură și limbă extinzându-se într-un mod complet diferit.

Englezii au avut o atitudine mai blândă și mai de preferat față de lume și față de descoperirea de noi pământuri decât germanii şi astfel engleza a prevalat. Datorită acestei diferențe de abordări, engleza este mai aproape de a fi corectată ca limbă internațională decât germana.

În ciuda prevalenței și răspândirii culturii germane în toată Europa, constatăm că limba germană nu este folosită altfel decât în Germania și în unele țări din apropiere.

Spre deosebire de dezvoltarea noastră trecută însă, calea de astăzi către unificare nu va fi prin expansiunea națiunilor și a limbilor. În schimb următoarea noastră formă de unificare este una pe care natura ne-o impune, unde devenim din ce în ce mai interconectați și interdependenți în întreaga lume.

Acum ne dezvoltăm până la un punct critic, în care vom avea nevoie de o nouă metodă de conexiune unul cu altul, mai presus de naționalități și limbi. Fără să ne îmbunătățim atitudinea unul față de celălalt, fără să ne conectăm în mod pozitiv deasupra diferențelor și diviziunilor dintre noi, atunci vom simți din ce în ce mai multă interdependență globală ca un fenomen negativ, care ne aduce din ce în ce mai multă suferință.

Prin urmare, sper să trecem mai devreme decât mai târziu prin această tranziție majoră către noi atitudini pozitive, de susținere, consideraţie și încurajare unul față de celălalt, deasupra diferențelor dintre noi și să realizăm cât de mult poate fi viața noastră mai bună, armonioasă, veselă și pașnică.

Bazat pe emisiunea KabTV „Am primit un apel. Limba Engleză” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 2 iunie 2012. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: