“De ce este considerată viața umană cea mai importantă faţă de restul formelor de viață?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora:  De ce este considerată viața umană cea mai importantă faţă de restul formelor de viață?

Mai întâi trebuie să ne realizăm că sistemul colectiv al naturii este construit ca o piramidă. Stratul inferior al piramidei este nivelul mineral. Se află la baza piramidei și include universul cu stelele și planetele sale.

Următorul strat superior al piramidei este nivelul vegetal, care este toată vegetația și viața plantelor de pe Pământ.

Apoi vine nivelul animal, care constă din toată viața animalelor de pe planeta noastră, iar în partea de sus a piramidei se află nivelul vorbitor – ființa umană – care nu se leagă de corpul uman, deoarece acesta aparține nivelului animal, ci la aspectul calitativ interior care ne face oameni.

Prin urmare, viața umană este în mod natural mai importantă decât alte forme de viață și alte niveluri ale naturii.

Acest lucru nu se datorează unei dorințe egoiste de superioritate. Ci pentru că includem în noi înșine celelalte forme de viață conținute în piramidă. Dezvoltând o atitudine echilibrată și armonioasă unul față de celălalt și față de natură în general, ne vom corecta pe noi înșine și natura în ansamblu. De exemplu, problemele ecologice și dezastrele care se desfășoară în lumea noastră nu sunt altceva decât fenomene pe care noi înșine le proiectăm asupra naturii. Acesta este motivul pentru care viața umană și rolul ființei umane în natură sunt de cea mai mare importanță.

Încă nu am descoperit că atitudinea noastră egoistă față de noi înșine și de natură aduce dezastre la nivel ecologic, precum și crize pe care le trăim în societatea umană. Dacă suferim un tip specific de autotransformare – dezvoltarea unor atitudini altruiste și conexiuni pozitive între noi deasupra egoismului înnăscut – atunci, procedând astfel, vom vedea cum și natura se transformă pozitiv. Acesta este motivul pentru care trebuie să înțelegem că dezastrele ecologice din vremurile noastre depind exclusiv de atitudinile noastre față de ceilalţi și față de natură.

Experimentăm astfel de crize nu datorită naturii care iese din ezechilibru. În schimb, noi înșine producem dezechilibrul în natură la nivelul atitudinilor noastre față de ceilalți și față de natură.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman la 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: