“De ce este foarte dificil să îți controlezi mintea?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “De ce este foarte dificil să îți controlezi mintea?

Într-adevăr, de multe ori încercăm să luăm pauză de la gândurile noastre, să le schimbăm sau să le înlocuim cu alte gânduri și, cu cât încercăm mai mult, cu atât ne dăm seama de incapacitatea noastră de a face acest lucru.

Pentru a ne controla gândurile, trebuie să înțelegem de unde vin. Gândurile sunt rezultate ale dorinței. Inițial, o dorință iese la suprafață, chiar dacă nu o simțim. După aceea, dorința permite minții să o realizeze și intră în gândul nostru. Astfel, gândim doar în raport cu ceea ce ne dorim. Întrebarea devine atunci, cum putem dobândi, păstra și dezvolta ceea ce ne dorim; sau cum ne putem îndepărta de ceea ce considerăm nedorit?

Găsim că este inutil să ne controlăm gândurile, deoarece gândurile, care sunt secundare dorințelor, nu pot schimba dorințele. Gândurile noastre pot schimba dimensiunea dorințelor noastre doar prin creșterea sau scăderea lor. De asemenea, nu putem înlocui un gând cu altul.

Prin urmare, ne putem controla gândurile, mintea, doar controlându-ne dorințele. Întrebarea devine atunci, cum ne putem schimba dorințele? Și răspunsul la aceasta este: prin tipul de influență socială pe care o primim. Valorile, exemplele și comportamentele pe care le absorbim din mediul nostru influențează ceea ce ne dorim și, în funcție de influența socială pe care o alegem pentru noi, primim în consecință o anumită direcție a dorințelor noastre. Astfel, ar fi înțelept să alegem un mediu care să ne conducă către cele mai înalte scopuri și care să ne influențeze cu cele mai înalte valori.

Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: