De ce este nevoie de pregătirea lecției?

Când cineva vine să studieze Ȋnţelepciunea Cabalei, nu înțelege unde a ajuns. El crede că principalul lucru este cunoașterea și studiul.

El este curios să știe câți îngeri sunt în cer, care sunt numele lor, ce este Lumea superioară, ce sunt viețile noastre, cine ne controlează și cum ne putem controla propriul destin. Cu toate acestea, el nu are și nu poate să aibă atitudinea corectă față de spiritualitate.

Acesta este ca un copil de trei ani, care nu înțelege cum este organizată lumea, cum funcționează totul și care sunt motivele adevărate pentru tot ceea ce se întâmplă. El trăiește fiind aproape de adulții care îi aranjează lumea. Și percepe această lume în măsura abilităților sale.

De asemenea, o persoană care ajunge la Ȋnțelepciunea Cabala speră la început să învețe ceva interesant, să obțină un fel de putere. Cu toate acestea, în timp, el înțelege ce înseamnă “credinţa deasupra raţiunii” ceea ce îi permite să vadă cu viziunea sa interioară, lumea reală, lumea adevărului.

Apoi începe să se pregătească pentru trecerea de la percepția lumii prin organele senzoriale fizice, la percepția în vasele dăruirii pentru a vedea lumea așa cum o vede Creatorul. El vrea să devină precum Creatorul, să se contopească ȋn El, să fie împreună cu El și să simtă ca El; prin urmare, se verifică întotdeauna cu privire la atitudinea sa față de Creator.

Când cade din această percepție și începe să simtă numai această lume, se întoarce la ruga sa de a-l simți pe Creator și toată realitatea, așa cum o simte Creatorul, în calitățile dăruirii.

În acest fel, el trece în mod constant de la calitățile de primire la calitățile de dăruire, de la linia stângă la cea dreaptă și începe să urce gradele scării spirituale, ca mersul pe două picioare. El nu încearcă să sară de la un pas la altul pe un picior, deoarece acest lucru este imposibil; mai degrabă, mai întâi pășește cu piciorul stâng, ridicându-se în linia stângă cu un grad mai mare, apoi acolo, ridică piciorul drept. Și apoi din nou: linia stângă cu un grad mai mare și linia dreaptă care i se alătură. O persoană se ridică și își schimbă de fiecare dată, percepția și măsura de contopire ȋn Creator. Aşa are loc înaintarea lui.

Prin urmare, pregătirea pentru lecție are ca scop creșterea sensibilității noastre. Depinde în ce parte a lumii se află o persoană și în ce oră din zi vine la clasă. Pentru mulți, este dimineața devreme. Se trezesc din somn și trebuie să-și trezească sentimentele amorţite.

Dacă o persoană locuiește în America, vine la clasă după muncă, cu povara zilei. Prin urmare, avem nevoie de pregătire înainte de lecție, pregătire care ar trebui să inspire persoana, să o anunțe ȋncotro merge și cu cine are de-a face.

Dacă tocmai s-a trezit, este complet detașat de realitate. Și dacă doar ce-a venit de la muncă, este cufundat în problemele sale materiale și ar trebui să le scuture. Prin urmare, trebuie să ne stabilim pentru percepția senzorială corectă a studiului.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 24/05/20, „Calea corectă de a studia Înțelepciunea Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: