“De ce este scris în Biblie să-ți onorezi mama și tatăl?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce este scris în Biblie să-ți onorezi mama și tatăl?

A cincea poruncă este „Cinstește-ți tatăl și pe mama ta, pentru ca zilele tale să se prelungească pe pământul pe care ți-l dă Domnul, Dumnezeul tău”. Ce înseamnă acest lucru și cine sunt tatăl și mama?

Conform înțelepciunii Cabala, care descrie Biblia în funcție de limbajul ramurilor, unde oamenii fizici, fenomenele și obiectele din lumea noastră indică fenomene spirituale, structuri și procese din lumea superioară, tatăl și mama sunt forțele Hassadim ( milă, dăruire) și Hochma (înțelepciune, primire).

Creatorul este forța superioară. El este urmat de două inferioare: Hochma și Bina. Hochma este forța tatălui, iar Bina este forța mamei. Apoi, există alte șase derivate care compun Zeir Anpin: Hesed, Gevura, Tifferet, Netzah, Hod și Yesod.

Ultima Sefira este Malchut, care finalizează procesul de creație.

Expresia „Onorați-l pe tatăl vostru și pe mama voastră” înseamnă că ar trebui să îi oferim lui Hochma și Bina posibilitatea de a crea astfel încât tot ceea ce au să apară în cele șase Sefirot ale lui Zeir Anpin, cele șase forțe inferioare.

„A onora” înseamnă să aștepți revelarea lor în creație, deoarece Hochma și Bina, tată și mamă, există înainte și deasupra creației. Creatorul creează prin aceste forțe. Prin urmare, cele șase Sefirot ale lui Zeir Anpin sunt create de tată și de mamă, ceea ce dă formă creației.

„Onorați-l pe tatăl vostru și pe mama voastră” înseamnă astfel să lăsați aceste forțe să acționeze în noi. De exemplu, în lumea noastră, poate un făt din pântecele mamei sale să ia decizii pe cont propriu? De asemenea, cât poate face un copil mic? Părinții fac totul pentru ei. Astfel, aici discutăm atitudinea corectă a celui inferior, ființa creată, față de cel superior, Creatorul. Noi, în lumea noastră, trebuie să lăsăm forțele superioare să acționeze asupra noastră și să ne formeze.

Bazat pe discuția „Stări spirituale” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman din 26 decembrie 2016. Scris / editat de studenții Dr. Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed