“De ce există atât de mult abuz de droguri?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce există atât de mult abuz de droguri?

Egoul uman, care crește de aproape 6.000 de ani, ne îndeamnă în mod constant să urmărim o împlinire din ce în ce mai mare. Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât ne dorim mai mult, iar această dorință ne îndeamnă să dezvoltăm societatea umană, aducând ceea ce considerăm a fi progres în toate domeniile activității umane.

Cu toate acestea, ca rezultat al unei astfel de dezvoltări, devenim disperați în speranța de a ajunge vreodată cu adevărat mulțumiți. Chiar și mulți tineri care cresc în lumea de astăzi privesc în jur și, spre deosebire de noi, nu mai simt dorința de a trăi în această lume. Disperarea, abuzul de droguri, depresia și sinuciderea devin mai caracteristice tineretului de astăzi decât celui din orice altă perioadă, deoarece datorită încarnărilor lor din trecut, adică a vieții noastre trecute, ei simt că această lume nu va reuși să le ofere vreo împlinire semnificativă. Acesta este motivul pentru care apelează la droguri – pur și simplu pentru a uita de viață, pentru a se detașa de această viață mizerabilă și a lăsa în urmă sentimentele goale și chiar de neputinţă pe care le au.

Acesta este motivul pentru atât de mult abuz de droguri, precum și alte câteva probleme, cum ar fi depresia, singurătatea, anxietatea și sinuciderea, în special în epoca noastră. Egoul uman ajunge la sfârșitul dezvoltării sale, până la un punct în care va trebui să trecem într-o nouă lume altruistă, în care să existăm într-o conexiune armonioasă și pozitivă între noi și în care nu vom mai încerca să ne împlinim pe noi înșine cu încercări constante de a primi egoist pentru noi înșine din mediul nostru. Dimpotrivă, viitoarea noastră împlinire va veni din contribuție. Nu există nicio limită a dăruirii și, prin construirea unei noi paradigme care să prețuiască contribuția oamenilor la societate peste realizările lor individualist-materialiste, vom deschide începutul unei noi direcții pozitive pentru lume.

Sper că acest lucru se va actualiza în practică. În caz contrar, vom vedea o inversare dramatică a cantității de abuz de droguri și a altor probleme la scară personală, socială, economică și chiar ecologică.

Bazat pe emisiunea “Întrebări şi răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed