“De ce există atâta ură față de Israel?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: De ce există atâta ură față de Israel?

Sursa urii împotriva Israelului este că noi, poporul lui Israel ne respingem și ne urâm unii pe alții. Și cu cât ne urâm unii pe alții, cu atât mai mult ne urăsc popoarele lumii.

Dacă ne raportăm unii la alții cu mai multă atenție, atitudinea lumii față de noi s-ar schimba în consecință. Acest lucru pentru că națiunea noastră este înrădăcinată în atingerea forței pozitive a naturii – o forță a iubirii, dăruirii și conexiunii – și dacă blocăm intrarea acestei forțe în lume, acționând în sens opus ei, cu ură și respingere unul față de celălalt – atunci națiunile lumii ne simt ca astupând o abundență de încântare de la curgere asupra lor. Apoi, ei atribuie instinctiv suferința pe care o îndură din ce în ce mai mult în viață ca fiind legată cumva de evrei. Apoi sentimentul antisemit se coace în ei, în timp ce izbucnește din ce în ce mai mult într-o creștere exponențială a crimelor și amenințărilor antisemite la nivel mondial.

Dacă realizăm ce ne-a făcut să fim poporul Israel de la început, punând în aplicare atitudinea „iubiți-vă prietenul ca pe voi înșivă” unul către altul, atunci am vedea ura față de Israel răsturnată într-o atitudine de iubire și respect pentru un popor care lasă forțele pozitive ale iubirii, dăruirii și conexiunii să curgă în lume; un popor care ridică umanitatea la un nivel mai înalt de unitate, armonie și pace.

Bazat pe videoclipul „De ce este Israelul atât de urât?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed