De ce mă simt așa?

219.01Creatorul ia spus lui Avraam că toți cei care îl vor cauta vor trebui să parcurga 400 de ani de exil, prin patru etape. În timpul acestor patru etape ale exilului, dorinta de a primi va creste, din ce în ce mai mult, în patru niveluri. Și conform acestui lucru, vor dori să iasă din exil și vor ieși în cele din urmă.

Studiul exilului egiptean nu este o fază ușoară, deoarece acest exil este imprimat în noi și îl simțim. Vom trece prin diferite stări: tânjire după conexiune și respingerea acesteia, coborâri și ascensiuni.

Este o luptă. Pe de o parte, aceasta este o perioadă foarte puternică și, pe de altă parte, nu este foarte plăcută. Așadar, trebuie să rămâneți împreună și să încercați să o parcurgeți prin echilibrarea corectă a minții și a inimii, ambele acționând în același timp.

Dacă vă scufundați doar în senzații, va fi groaznic. Și dacă este doar în minte, va fi doar un raționament abstract sec. Prin urmare, trebuie să încercați să combinați corect mintea și sentimentele pentru a înțelege de ce vă simțiți așa.

„De ce” este o întrebare din minte și ceea ce simt este o senzație. Și când conectăm corect mintea și simțurile, aceasta ne oferă Kli-ul potrivit, care ne va permite să ieșim din exil. De îndată ce organizăm un astfel de Kli, simțim imediat că intrăm în lumea superioară, în realitatea spirituală și începem să simțim forțele care operează în afara acestei lumi și vom simți Creatorul care umple totul și dirijează totul.

Dar înainte de aceasta, vom avea 400 de ani de exil, adică patru etape de creștere a dorinței de a primi și trebuie să învățăm cum să gestionăm corect. Până nu ne dăm seama, nu putem ieși din egoismul nostru. Trebuie să îl descoperim, să îl organizăm în mod corespunzător, să îl clarificăm în noi înșine, să aflăm ce câștigăm pe cheltuiala acestuia etc.

Există o muncă mare și dureroasă de făcut în interiorul dorinței egoiste: vrem să ieșim, dar nu avem voie. Și de fiecare dată când descoperim cât de slabi suntem, intelegem că nu vrem cu adevărat să ieșim din ego și nu înțelegem de ce este necesar.

În astfel de stări, există dorința de a scăpa de această muncă și acum este important să aveți sprijinul puternic al grupului, al mediului și al înțelegerii că nu există cale de ieșire și trebuie să continuați. Aveți nevoie de cadrul potrivit care vă va ține în momentele în care sunteți aruncat în sus și în jos și în toate direcțiile.

Din lecția zilnică de Cabala din 12.03.2021, „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: