„De ce majoritatea lumii și ONU nu agreează Israelul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: „De ce majoritatea lumii și ONU nu agreează Israelul?”

Israelul există într-un fel de joc, în care, indiferent cât de mult bine aparent aduce Israelul lumii, cu numeroasele progrese în știință, tehnologie, medicină și ajutor umanitar, lumea se raportează din ce în ce mai negativ la Israel.

Într-adevăr, avem nevoie să primim lovituri și să fim tratați rău până când ne vom redresa unii față de alții și față de rolul nostru în lume—să dezvoltăm relații de unitate deasupra diferențelor și diviziunilor noastre. Dacă dezvoltăm astfel de relații, atunci atitudinea lumii față de noi se va schimba dramatic de la negativă la pozitivă.

Antisemitismul și negativismul în creștere față de Israel pot fi comparate cu o presiune tot mai mare asupra unui blocaj într-o țeavă, pentru a o debloca și a lăsa să curgă în lume o abundență de încântare și bunătate. Într-adevăr, dacă noi, evreii, ne-am conecta în mod pozitiv unii cu alții peste tot în lume, atunci am debloca acel blocaj și am servi ca o conductă de abundență pentru lume, iar atunci când toți vor experimenta unitatea, fericirea și bunătatea, atunci atitudinea față de noi se va schimba și va deveni una de venerare a unui popor care aduce unitate, fericire și prosperitate în întreaga lume.

Bazat pe videoclipul „De ce este Israelul urât atât de mult în ciuda tuturor lucrurilor aparent bune pe care le aduce lumii?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed