“De ce Națiunile Unite sunt atât de ineficiente?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce Națiunile Unite sunt atât de ineficiente?

Într-adevăr, dacă ne uităm la obiectivele declarate ale Națiunilor Unite și la rezultatele din lume, atunci putem rezuma că numeroasele întâlniri și evenimente ale ONU nu duc la rezultate eficiente și este pur și simplu o pierdere de timp.

Acest lucru se datorează faptului că nu este menit să reușească să creeze relații mai prietenoase între națiuni, ci servește mai degrabă ca o platformă pentru manipulări politice internaționale și lupte pentru putere sub pretextul preocupării pentru drepturile omului, problemele legate de hrană și apă și schimbările climatice.

Poate că la înființare a avut intenții bune, dar de-a lungul timpului a devenit o groapă de șerpi a intereselor politice, ceea ce a făcut-o să se abată de la obiectivele declarate. În loc să acționeze în mod semnificativ, pozitiv și eficient, a devenit un podium pentru discursuri goale și declarații ceremonioase.

În plus, un alt motiv al ineficienței sale este neasumarea responsabilităţii în cadrul organizației: nimeni nu este tras la răspundere dacă agenda sa nu este realizată.

Atunci întrebarea devine, ce ar putea face ONU pentru a deveni eficientă?

Spus simplu, trebuie să se ridice deasupra intereselor politice care s-au împletit în funcționarea sa și să funcționeze de dragul unității și beneficiului comun al umanității. Dacă funcționează cu adevărat în acest fel, atunci ar trebui să i se acorde autoritatea necesară pentru a-și pune în aplicare deciziile.

Cred că ONU, în felul în care funcționează în prezent, ar trebui părăsită, iar în locul ei ar trebui să apară un institut de învățământ la nivel mondial care se ocupă în primul rând cu creșterea gradului de conștientizare a interdependenței umanității.

De ce m-aș concentra pe o astfel de conștientizare?

Pentru că, până când nu ne dăm seama fiecare de responsabilitatea reciprocă pe care o avem pentru planeta noastră, pacea noastră, fericirea și bunăstarea noastră, până atunci vom continua să facem acțiuni ineficiente, care vor duce la zero rezultate pozitive.

Oamenii trebuie să înțeleagă cum să stabilească și să susțină sprijinul reciproc deasupra atmosferei de diviziune în creștere. Eșecul nostru de a implementa unitatea deasupra diviziunilor noastre ne va conduce într-o prăpastie de probleme și crize tot mai mari.

Într-un fel sau altul, vom ajunge în cele din urmă la o nouă înțelegere și o nouă simțire a interdependenței noastre. Întrebarea este dacă vom ajunge acolo negativ, în modul în care ne îndreptăm în prezent, sau pozitiv, prin implementarea unei educații care să conștientizeze interdependența noastră și cum să realizăm astfel de relații, în mod pozitiv.

Prin urmare, pentru a deveni eficientă în beneficiul umanității, cu înțelepciune, ONU ar trebui să își schimbe cursul și să sublinieze aspectul educațional al creșterii gradului de conștientizare a interdependenței din întreaga umanitate.

Bazat pe „Întâlnirea cu Scriitorii” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman din 24 octombrie 2021. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Foto: UN Photo/Eskinder Debebe, 18 decembrie 2015, Fotografie # 658012

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: