De ce noi nu putem să ne echilibrăm singuri?

Întrebare: Când prădătorii din natură, cum sunt de exemplu lupii, arată mai mult egoism, scade numărul iepurilor iar lupii încep să moară foame. Dar apoi natura compensează toate acestea din nou, le echilibrează.

Este posibil să spunem că și în societatea umană se poate stabili un astfel de echilibru, între altruism și egoism, primire și dăruire, folosindu-se, de exemplu, coronavirusul?

Răspuns: Este  mult mai complicat decât în lumea animală, deoarece aici sunt mai mulți factori de echilibru, dar noi nu vedem așa.

Față de animale, noi avem posibilitatea liberului arbitru. Putem să spunem că ele sunt legate de un singur sistem și astfel se influențează reciproc și se echilibrează între ele. Deasupra lor este o regulă generală, o formulă generală.

Dar asta nu există în oameni. Oamenii nu pot ajunge la echilibru în acest fel, deoarece proprietățile egoismului egoismului este primirea, îmbogățirea pe seama altuia, invidia. Asta este ceva ce animalele nu au. Egoismul predomină în om și îl duce la distrugerea absolută.

Întrebare: Dar totuși suntem parte a naturii?

Răspuns: Da, suntem parte din ea și trebuie să să ajungem la completarea ei cât mai curând posibil și să ne potrivim corect în întreaga imagine integrală din toată natura.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului”, 4/16/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed