De ce nu doresc să se căsătorească…

În știri (Russian-Bazaar)Americanii cu vârstă cuprinsă între 18 și 29 de ani continua să-și piardă rapid interesul pentru căsătorie. Dacă în 1960, 55% din populația acestui interval de vârstă erau ca și căsătoriți, astăzi doar 19% dintre “milenari” (născuți la începutul anilor ’80 și sfârșitul anilor ‘90) trăiesc oficial într-o familie.”

“Astăzi putem spune cu certitudine că toate încercările de a reaprinde interesul pentru instituția căsătoriei, întreprinse de către guvern și instituțiile religioase, au eșuat lamentabil. …”

“Conform experților, tineretul nu mai înțelege sensul și esența căsătoriei religioase”

“Mulți ‘milenari’ consideră căsătoria o situație absolut depășită, care din punct de vedere legal doar complică viața. Fără căsătorie, așa cum o știm, nu există divorț, împărțirea bunurilor și alte litigii. …”

“Obținerea unei diplome de studiu, mutarea în propria lor casă, cumpărarea unei case sau a unei mașini, nașterea unui copil – toate acestea sunt mult mai importante pentru tânărul din ziua de azi, decât o nuntă. Chiar și întâlnirea persoanei iubite este apreciată mult mai mult decât căsătoria în sine. …”

“Uitați-va cine protejează instituția căsătoriei astăzi. Majoritatea sunt americani conservatori cu vârstă de peste 45 de ani. Au crescut cu alte valori și tradiții și acum vor să le implementeze și în copiii lor. Dar anii ’90 și 2000 au schimbat mult tineretul american. Gândește foarte diferit și evaluează realitatea în mod diferit față de generațiile mai în vârstă.”

Comentariul meu: Comportamentul uman este bazat pe o singură caracteristică : plăcerea egoistă. Acest fapt determină fiecare aspect al comportamentului. Prin urmare, motivul schimbării comportamentul nostru este schimbarea de la baza fenomenului și, anume, egoismul.

Conform acestui program, omul trebuie să penetreze programul naturii, să-l studieze și să-l implementeze in sine și să acționeze in armonie cu el. Momentan, operăm opus acestui program. Dar asta este un lucru normal și face parte, de asemenea, din programul actual, care se numește perioada de creștere, similar cu felul in care copii cresc in lumea noastră.

În prezent, suntem într-o perioadă de tranziție, în care participăm activ la planul creației. Programul creației ne va forța să-i atingem esența și să acționăm specific în conformitate cu el. Este similar modului în care oamenii devin independenți în lumea noastră. Unii reușesc ușor, iar alții o fac foarte greu sau deloc.

Înțelepciunea Cabalei este știința dezvoltării umane și este menită să ne spună ce se întâmplă cu noi să ne pregătească pentru interacțiunea corectă – Achishena, grăbirea timpului (pe calea rapidă și ușoară) – împreună cu natura, împreună cu Creatorul.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: