“De ce nu ne amintim momentul nașterii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDe ce nu ne amintim momentul nașterii

Oamenii sunt ființe emoționale. Sentimentele ne ghidează, ne determină gândurile, deciziile în viață și judecata. Orice am face, o facem pentru a ne simți bine sau pentru a evita să ne simțim rău. Sentimentele sunt atât de esențiale pentru ființa noastră încât ele ne determină chiar memoria. Atunci de ce nu ne amintim cel mai critic moment al vieții noastre, momentul nașterii? De fapt nu ne amintim nici anii noștri de formare, când avem unu sau doi ani. Motivul este că în primii ani de viață, simțurile noastre fizice se dezvoltă rapid, dar lumea noastră emoțională, „sinele” nostru rămâne în urmă și înainte de a avea un „eu” distinct cu propriile sale emoții, nu atașăm emoții la evenimente, prin urmare, nu ni le amintim, cel puțin nu mai mult decât ca simple imagini.

Chiar și mai târziu în viață, la vârsta de trei sau patru ani, din care mulți dintre noi avem amintiri, ele sunt încă vagi și incomplete, ca și cum ar fi forme „imature” sau „primitive” de memorie.

Amintirile „adevărate” încep atunci când începem să dezvoltăm un psihic, un sine care se recunoaște ca ființă individuală. Odată ce ne percepem pe noi înșine ca ființe separate, cu propriile noastre gânduri și sentimente și comunicăm cu ceilalți ca indivizi distincţi care comunică cu alți indivizi diferiți, trecem de la a fi mici animale cu potențialul de a deveni ființe umane, la oameni reali.

Tranziția se reflectă în modul în care copiii se conectează cu ceilalți și devine complet dezvoltată, odată ce începem să dezvoltăm atracția hormonală la începutul adolescenței.

Această dezvoltare, care este specific umană, indică motivul creării ființelor umane. Nu suntem meniți să rămânem ca animalele; trebuie să întrebăm despre lumea noastră, despre motivul existenței ei și despre existența noastră în ea. Suntem meniți să întrebăm și să înțelegem scopul vieții noastre dincolo de nivelul fizic. Doar odată ce emoțiile noastre sunt pe deplin dezvoltate, putem începe să explorăm serios astfel de întrebări.

Pentru mine, acel moment a venit cu întrebarea „Ce urmează?” M-aș întreba: „Ce urmează, școală, universitate și…?” Nu am avut un răspuns. Din cauza asta, nu am vrut să învăț; Am devenit apatic. Era un sentiment îngrozitor, un sentiment de inutilitate, de a fi forțat să faci ceva fără sens.

Nu toată lumea este chinuită de această întrebare. Unii oameni trec prin viață urmărind bogăția sau prestigiul și sunt mulțumiți de asta. Sensul a toate nu-i deranjează.

Cu toate acestea, sensul vieții poate fi dezvăluit doar celor care întreabă despre asta. În diferite grade, întrebarea apare în toată lumea, dar numai cei care sunt bântuiți de ea pot găsi răspunsul.

Răspunsul este că ne naștem și trăim doar pentru a dezvolta sufletul. Sufletul nu este ceva în noi, ci între noi. Sufletul este o legătură specială între oameni, pe care o putem dezvolta doar dacă simțim că actualele noastre conexiuni în care căutăm să consumăm și să absorbim în mod constant, nu ne mulțumesc. Când începem să căutăm reciprocitatea, începem să descoperim un nivel complet nou de existență, care este nedetectabil pentru cei care sunt ghidați doar de interesul propriu.

Oamenii care dezvoltă sufletul încep să vadă web-ul, rețeaua care conectează toate lucrurile și cum totul afectează totul. Aceste conexiuni sunt sufletul, iar dezvăluirea lor este scopul existenței noastre. Toate celelalte ființe funcționează instinctiv în cadrul reţelei, dar numai oamenii pot ajunge să înțeleagă această matrice a existenței și să opereze în interiorul ei ca ființe conștiente. Dezvoltarea acestei conștiințe este scopul vieții noastre.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed