“De ce nu sunt cabalişti chinezi?” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “De ce nu sunt cabalişti chinezi?

Un student din China m-a întrebat despre circulația înțelepciunii Cabala în China. Într-adevăr, cred că China este o țară foarte specială, iar chinezii sunt un popor foarte special. Când te uiți la istoria, geografia, cultura și mentalitatea țării, aproape că ai putea crede că sunt de pe altă planetă. Dar când am fost în China, am simțit că ei erau foarte pregătiți pentru înțelepciunea Cabala, că inimile lor erau deschise pentru aceasta.

Fiecare națiune are nevoie de propriul mod de a-şi prezenta înțelepciunea. Fiecare națiune are propria mentalitate și cultură, structura sa interioară unică, valorile și înțelegerea vieții sale unice. Prin urmare, introducerea Cabalei în China trebuie făcută de chinezi care înțeleg și simt complexitățile și subtilitățile poporului lor, totuși sunt pricepuți în studiile Cabalei și o pot prezenta corect, în forma sa autentică și doar cu intenția de a contribui la poporul chinez și să nu obțină în vreun fel beneficii personale sau de altă natură din acesta.

Înțelepciunea Cabala așa cum o cunoaștem a început cu Avraam în Babilon în urmă cu aproximativ 3800 de ani. Pe vremea aceea, nu exista o națiune din Israel. Avraam a vorbit compatrioților săi, iar cei interesați s-au adunat în jurul lui. Avraam le-a vorbit despre solidaritate, ridicarea deasupra ego-ului care se intensifica în Babilon la acea vreme, și despre cum ar beneficia ei din a se iubi unul pe altul.

Babilonienii care au fost de acord cu ideile lui Avraam l-au urmat și au format un grup care a evoluat în națiunea lui Israel. Astăzi asistăm la un fenomen foarte asemănător: mii și mii de oameni din întreaga lume se adună zilnic pentru a auzi despre solidaritate și ridicarea deasupra ego-ului, deoarece astăzi la fel ca atunci, ego-ul se intensifică. În sens spiritual, acești oameni sunt națiunea contemporană a Israelului. Așa cum discipolii lui Avraam au venit din tot Babilonul, studenții în Cabala de azi vin din toată lumea, din fiecare naționalitate și se unesc în jurul aceleiași idei de unitate și solidaritate mai presus de orice diferență.

Poporul chinez nu este diferit. Și ei au o mare dorință de a simți căldura unei solidarități autentice și a unei adevărate responsabilități reciproce. Și ei tânjesc după o înțelepciune care conectează mai presus de toate diferențele. Nu există niciun motiv pentru care să nu avem cabaliști chinezi. Dacă este oferită în mod corespunzător, chinezii vor rezona cu înțelepciunea, vor accepta, vor avea încredere și vor saluta înțelepciunea Cabala.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: