De ce oamenii dau vina, în ascensiunea antisemitismului în SUA, pe alegerea lui Trump? (Quora)

Michael Laitman, ȋn Quora:  De ce oamenii dau vina, în ascensiunea antisemitismului în SUA, pe alegerea lui Trump?

Cabalistul Yehuda Ashlag (Baal HaSulam), cel mai mare cabalist al timpurilor noastre, explică cum antisemitismul este o senzație care există în toate națiunile și că, înainte ca oamenii să își transpună ura pe care o simt față de evrei, în toate tipurile de circumstanțe din lumea noastră, ura însăși precede toate raționamentele.

„Este un fapt că Israelul este urât de toate națiunile, fie din motive religioase, din motive rasiale, din motive capitaliste, din motive comuniste, fie din motive cosmopolite etc. potrivit propriei sale psihologii. „- Cabalistul Yehuda Ashlag, „Soluţia.”.

Prin urmare, astăzi există oameni care dau vina în ascensiunea antisemitismului în SUA, pe alegerea lui Trump. Mâine, altcineva va fi învinuit, iar ieri antisemitismul s-a datorat altcuiva.

Antisemitismul este un fenomen recurent istoric, care a avut loc de-a lungul a peste 1.000 de ani, deci cum ai putea explica existența sa acum 1.000 de ani? A fost din cauza lui Trump? Desigur că nu. Toată lumea explică în funcție de ce îi convine mai mult.

Cred că Trump este mai puțin antisemit decât cei care îi strigă că este antisemit – mai puțin antisemit decât înşişi evreii americani, care dețin funcții guvernamentale, în special evreii liberali.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed