„De Ce Oamenii Se Urăsc Între Ei ?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: „De ce oamenii se urăsc între ei?”

Ura este un atribut unic la oameni.

Natura umană este o dorință egoistă care ia în considerare propriul beneficiu înainte de beneficiul oricui altcineva.

Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât calitatea noastră egoistă crește și, în mod similar, cu atât mai mult încercăm să beneficiem noi înșine în detrimentul altor oameni și a ecologiei.

Cu alte cuvinte, cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât ura noastră față de celălalt crește.

Deși pare a fi o calitate negativă, există o inversare pozitivă a urii care se desfășoară tot mai mult în umanitate: senzația negativă tot mai mare ne conduce la o examinare de sine serioasă, unde vom descoperi că trebuie să ne schimbăm natura umană egoistă pentru a supraviețui, a prospera și a fi fericiți.

În afara naturii noastre egoiste este natura în forma sa pozitivă, altruistă, plină de iubire și dăruire, care gândește și acționează opus modului în care gândim și acționăm noi.

Prin urmare, dacă acționăm în baza urii, aceasta demonstrează pur și simplu lipsa noastră de conștientizare cu privire la legile naturii și, de asemenea, neconcordanța și dezechilibrul nostru cu natura.

Astfel, ura autentică se revelează în timp ce ne îndreptăm spre iubire. Adică, dacă pornim pe calea de a ne iubi pe unii pe alții, așa cum ne iubim pe noi înșine, la fel ca și legea supremă a naturii, vom începe atunci să vedem ura ieșind la suprafață în noi ca o calitate pe care trebuie să o reparăm pentru a-i iubi cu adevărat pe alții.

Și de ce am vrea să îi iubim pe ceilalți?

Fie că vrem sau nu, natura ne îndrumă pe toți spre o stare de iubire absolută – calitatea fundamentală a naturii. Prin alinierea noastră la a-i iubi pe ceilalți, prin construirea unui mediu de susținere pentru a ne iubi deasupra urii crescânde, ne-am scuti apoi de multă suferință care altfel ar apărea din ura involuntară.

Numeroasele evenimente mondiale de astăzi exprimă imensa ură care se află în umanitate. Luăm partea împotriva altora în multe domenii ale vieții iar eliminarea diferențelor dintre noi pare de neconceput.

Din moment ce nu reușim să punem în aplicare niciun fel de educație care să ne ghideze înțelegerea modului în care natura umană egoistă operează asupra noastră, separându-ne în așa fel încât să dezvoltăm legături de susținere deasupra divizărilor, atunci cădem la cerințele ego-ului din nou, iar ura preia controlul într-o manieră nestăpânită.

Trebuie să învățăm cum să reparăm sursa urii noastre — ego-ul uman — astfel încât să știm cum să o acoperim cu iubire.

Dacă verificăm starea a ceea ce se întâmplă în lume acum, vom vedea că ne aflăm într-o eră de tranziție foarte semnificativă: una în care devenim din ce în ce mai conștienți de răutatea ego-ului.

Ne simțim din ce în ce mai rău, mai deprimați, stresați, anxioși și incerți cu privire la viitor, dar încă nu suntem conștienți de cauzele și efectele senzațiilor noastre și de ceea ce putem face în acest sens.

Cu toate acestea, în cele din urmă, va trebui să realizăm că natura noastră egoistă umană este o pârghie pe care o putem „trage” pentru a o comuta în iubire.

Fără creșterea urii și negativității care ne umple viața, am fi, de asemenea, incapabili să simțim un sentiment mult mai complet de bucurie în iubire, întrucât răul din ce în ce mai dezlănțuit din noi adaugă mai multă poftă și tânjire pentru ca senzația autentică de iubire să iasă la iveală.

Totuși, nu trebuie să așteptăm ca durerea și suferința să stimuleze recunoașterea naturii noastre egoiste ca fiind rea pentru a dori să o schimbăm.

Există o metodă de conectare pe care o putem implementa pentru a construi legături de susținere, a ne direcționa spre a ne iubi unii pe alții și a începe deja să ne conectăm pozitiv și să accelerăm revelația sursei urii noastre – ego-ul care se află în interiorul fiecăruia dintre noi – într-un plic mai puternic de iubire și conexiune pozitivă pe care o construim cu îndrumarea metodei.

Pe scurt, ne este trimisă ura pentru ca prin eforturile noastre active de a construi o societate care își propune să se iubească reciproc, să reparăm ura, să o acoperim cu iubire și, făcând acest lucru, să experimentăm un nou simț de armonie și de fericire răspândită în societate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: