„De ce Palestina nu poate recunoaște Israelul?” (Quora)

Michael Laitman pe Quora: „De ce Palestina nu poate recunoaște Israelul?

Poporul Israel singur determină atitudinea pe care națiunile lumii o au față de ei. Națiunile lumii nu au liberă alegere în felul în care percep Israelul. Conform înțelepciunii Cabala, Israel este un popor cu liberă alegere, deoarece poporului Israel i-a fost permisă abilitatea de a se ridica deasupra naturii umane egoiste – dorința de a se bucura pe seama celorlalți – care merge pe autopilot în interiorul fiecărei persoane. Dacă poporul Israel alege să se ridice deasupra impulsului egoist care divizează și se unesc, atunci o abundență de bunătate va curge în lume prin ei. La fel, dacă poporul Israel eșuează în a lua această decizie, lăsând egoismul să continue să crească nepotolit, atunci niciun argument nu-i va ajuta și va fi rău pentru ei și pentru lume.

Libera alegere este alegerea de a se conecta între ei și, făcând astfel, să reveleze forța superioară – forța conexiunii și a iubirii – aici, în această lume. Dacă eșuăm să luăm această decizie, atunci partea negativă a forței de conexiune și iubire – divizarea și ura datorită dorințelor egoiste crescătoare, fără niciun regulament eficace – se vă răsfrânge asupra întregii umanități, în adâncime și lățime. Aceasta este rădăcina pentru orice atitudine pozitivă sau negativă față de Israel, din partea națiunilor lumii.

Astăzi, deoarece poporul Israel nu face niciun efort pentru a realiza rolul lor unificator în lume, va face ca sentimentul anti-semit și anti-Israel – inclusiv negarea Statului Israel – să crească pentru a pune presiune pe poporul Israel, pentru a-și împlini datoria în lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: