De ce să fii mândru pe calea către Creator

962.6Întrebare: Este scris: „Oricine este mândru”, spune Creatorul, ”El și cu mine nu putem locui în aceeași locuință. ” Adică, Creatorul spune că acolo unde există mândrie, nu poate exista lumină. Despre ce este vorba?

Răspuns: Mândria este un sentiment foarte special atunci când cineva se evaluează pe sine în raport cu mediul înconjurător, dar, în principiu, în raport cu Creatorul. El crede că poate indica ceva, poate controla ceva, poate influența Creatorul.

Acest lucru se manifestă și în raport cu oamenii, dar într-un mod diferit. Pot părea mândru pentru ei, dar, în realitate, încerc să-i ajut, să previn unele nenorociri, așa că o subliniez, pun presiune asupra lor. Astfel, aceste situații trebuie luate în considerare în mod specific pentru fiecare caz individual.

Și nu poate exista mândrie în legătură cu Creatorul. Dimpotrivă, este necesar să te anulezi pentru a primi de la El toate proprietățile superioare spirituale. Doar cel mai mic primește de la cel mai mare.

În același timp, poți fi mândru, dar depinde de ce. Pentru faptul că lucrezi în mod constant la anularea în fața Creatorului pentru a primi de la El pentru că numai așa îi poți oferi plăcere.

„Stările spirituale” KabTV 22.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: