“De ce se destramă în prezent majoritatea familiilor?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce se destramă în prezent majoritatea familiilor?

Din ce în ce mai multe familii se destramă astăzi pentru că oamenii nu pot tolera limitările pe care familiile le impun.

Pentru a tolera limitările impuse de familii există câteva variabile, dintre care una este necesitatea: că unitatea familială ne este dată de natură. Adică, dacă înțelegem că trăind ca parte a unui cadru familial, putem atinge starea perfectă și eternă de a fi, spre care natura ne îndrumă pe toți, atunci am câștiga putere să trecem prin orice situații care apar în familie.

Ne putem raporta astfel la familie ca la un fel de laborator, în care putem lucra pentru a deveni sinele nostru superior. Adică, unitatea familială este cea mai mare oportunitate pentru noi de a ajunge la o stare în care ne conectăm pozitiv unul cu celălalt în legături de iubire reciprocă și dăruire. Totuși, acest lucru poate funcționa cu condiția ca noi să abordăm familia într-un mod foarte special, care este corect pentru progresul spiritual. Nu suntem încă pregătiți pentru o astfel de abordare în prezent, motiv pentru care nici nu o discut în lecțiile pe care le dau zilnic. Dar va veni vremea când asta se va întâmpla.

Pe lângă recunoașterea necesității unității familiale date de natură, ar trebui să existe o distribuție clară a responsabilităților, oportunităților și împlinirii reciproce în care copiii să joace și ei un rol semnificativ, deoarece participă la relația dintre soț și soție în funcție de vârsta lor și de asemenea, cel mai probabil se vor dezvolta pentru a avea proprii copii, nepoți și așa mai departe. Mai mult, dacă discutăm despre o familie care este în ton cu starea naturală ideală, atunci trebuie să discutăm și despre trei generații care împărtășesc un contact regulat, adică unde copiii își văd și simt în mod regulat bunicii și părinții. Am elaborat în alte locuri meritele unei familii de trei generații.

Natura ne conduce treptat către o stare în care va trebui să acționăm în familiile noastre într-un mod echilibrat cu natura, iar lumea noastră nu va putea exista fără unitatea familială care este stabilită în acest fel. Așadar, între familia ideală pe care natura ne va forța să o realizăm și starea noastră actuală unde din ce în ce mai multe familii se despart, avem de parcurs ani grei.

Cu toate acestea, este încă foarte riscant să discutăm despre aceste variabile, deoarece se pare că ne luăm cele mai grele responsabilități asupra noastră. Când vedem esența interioară a cine suntem și că anii petrecuți împreună și aspectul exterior nu înseamnă nimic pentru că totul este determinat doar în funcție de starea interioară, atunci descoperim că putem construi o nouă lume spirituală extraordinară, de iubire și dăruire. Nu am vedea aspectul și obiceiurile partenerilor noștri așa cum le vedem astăzi, dar ne-am bucura de o reînnoire continuă în și printre noi toți. Pe scurt, ne-am schimba tot timpul și am percepe o lume diferită de la un moment la altul.

Bazat pe clipul “ De ce astăzi tot mai multe familii se despart?” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman şi Semion Vinokur. Sris/editat de studenţii Cabalistului Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: